• Zaterdag 13 augustus wordt een muzikale dag in de zomerfeestweek.

Zomerfeestweek Nijkerk: activiteiten voor diverse doelgroepen

NIJKERK Het is nog maar halverwege de schoolvakantie in Nijkerk, maar toch kijken inwoners van de stad al uit naar de laatste week van de vakantie. 

Sinds zeven jaar is de Zomerfeestweek een begrip in de stad, met als hoogtepunten de Nacht van Nijkerk, Dweildag en Salsaparty. Het weer is de spelbreker of de -maker van de Zomerfeestweek volgens voorzitter Jan Proper. De allereerste activiteit van de feestweek vindt in de open lucht plaats. Op vrijdag 12 augustus is dit een BuitenBios op het Plein. Het idee van een BuitenBios komt van de openluchtbioscopen die eerder in de wijk Corlaer werden gehouden. De organisator van dat evenement tipte de organisatie van de Zomerfeestweek om dit op het Plein dunnetjes over te doen. Proper: ,,We laten een familiefilm zien op het podium. De afgelopen jaren hebben we helaas steeds slecht weer gehad. Gemiddeld komen er zeker 50 kinderen naar de BuitenBios toe. We hopen op mooi weer en flink wat toeloop." 

De kinderen mogen de dag erop weer vroeg op om deel te nemen aan de Matjesmarkt in het centrum van 10.00 uur tot 12.00 uur. Proper: ,,We proberen om activiteiten naar het Plein te halen. Voor het Vakantiespektakel is de Matjesmarkt de eerste activiteit van de spelweek voor kinderen. Zij organiseren de Matjesmarkt al drie jaar. Voor kleine prijsjes kopen en verkopen kinderen hier hun spulletjes." In de middag nemen diverse dweilorkesten en smartlappenkoren het centrum over. Dweilbands zullen in de hele stad optredens geven. De koren blijven op het Plein. Onder andere het Chiantikoor en Zeemanskoor Nijkerks Welvaren geven acte de présence. Proper: ,,In de avond kunnen bezoekers in de stad luisteren naar bekende Nijkerkse DJ's tijdens de DJ avond."  

BEACHVOLLEYBAL Op maandag 15 augustus is de start van een serie avonden met Beachvolleybal. Tot woensdagavond zijn er iedere avond tussen 19.00 uur en 22.30 uur op het Plein volleyballende teams te vinden die onder leiding van volleybalclub NVC wedstrijden tegen elkaar spelen. Proper: ,,Op dit moment hebben zich al 11 teams ingeschreven. We hebben plek voor 20 teams. Vriendenclubs, families, verenigingen of bedrijven: iedereen kan zich inschrijven voor de wedstrijden."

De Zomerfeestweek is een evenement voor diverse doelgroepen en op de dinsdag kunnen fietsers hun hart ophalen tijdens de fietstocht van 40-45 kilometer. Tussen 13.00 uur en 14.00 uur kan hier mee worden gestart op het Plein. Eén van de drukst bezochte evenementen is de Bingo-middag op het Plein van 13.30 uur tot 16.30 uur op de woensdagmiddag. Proper: ,,We gaan als organisatie altijd langs alle winkeliers die aangesloten zijn bij de NOV om prijzen op te halen die we tijdens de Bingo ter beschikking kunnen stellen. We hebben sinds kort een nieuwe sponsor, de Inbouwhal, en zij doneren voor de grote ronde ook grote prijzen. Ik verwacht boven de 120 man aan deelnemers. De Bingo wordt afgesloten met een optreden van Julia van Bergen, winnares van het Junior Songfestival in 2014." In de avond is de finale van het Beachvolleybal, gevolgd door het Touwtrektoernooi tussen 20.00 uur en 22.30 uur. Voor dit toernooi worden nog deelnemende teams gezocht. Zij kunnen zich opgeven via de website van de Zomerfeestweek. In een touwtrekteam moeten minstens 8 deelnemers zitten.

 

NACHT VAN NIJKERK De donderdag staat traditiegetrouw in het teken van de Nacht van Nijkerk, een evenement dat georganiseerd wordt door de Nijkerkse Ondernemers vereniging. Van 18.00 tot 23.00 uur is er een braderie in de straten van het centrum en de ondernemers in de binnenstad hebben speciale aanbiedingen. Over het algemeen zijn veel Nijkerkers in die week terug van vakantie om mee te doen aan de Nacht van Nijkerk. De Zomerfeestweek gaat op zaterdag 20 augustus weer verder en dan is ook gelijk de afsluiting van het evenement. Van 14.00 uur tot 17.00 uur kunnen verenigingen en goede doelen zich presenteren op het Plein tijdens de Promotiedag.

Proper: ,,We hebben tot nu toe al zeven verenigingen die zich hebben opgegeven, van een zwemschool tot creativiteitscentrum. We verwachten van elke deelnemer dat ze een leuke activiteit bieden voor de bezoekers. De Nijeboulers leggen bijvoorbeeld een jeu de boulesbaan neer waar bezoekers de sport op kunnen oefenen." Vanaf 17.00 uur is er een grootse Caribbean Salsa Party op het Plein. Iedereen kan meedoen aan de gratis dansworkshops, gevolgd door een knalfeest dat tot 0.00 uur duurt. Proper: ,,Op de Caribbean Salsa Party komen jaarlijks duizenden dansers op af uit heel Nederland. Er zijn brassbands en diverse Latin DJ's. Het is steeds weer een mooie afsluiting van de Zomerfeestweek." 

De activiteiten concentreren zich met name op het Plein, maar Proper hoopt in de komende jaren het Molenplein nog meer bij de Zomerfeestweek te betrekken. ,,We hopen de Zomerfeestweek wat groter op te gaan zetten en er een evenement van te maken dat vergelijkbaar is met een Dorpsdag in Hoevelaken. Maar dit vergt veel tijd en voorbereiding."

www.zomerfeestweeknijkerk.nl

[www.facebook.com/zomerfeestnijkerk