• Het Smaakfestival wordt op 29 en 30 maart gehouden.

    Dennis en Corin van den Hoogen

Zangeres Maan treedt op tijdens Smaakfestival in de havenkom

NIJKERK Nijkerkers Dennis en Corin van den Hoogen organiseren al jaren diverse evenementen zoals bruidsbeurzen en het Nijkerkse Zomerfeest en vanaf 29 en 30 maart komt daar het Smaakfestival bij.

Het Smaakfestival wordt in de havenkom van Nijkerk georganiseerd, op de parkeerplaats bij het gemeentehuis. Het festival zal in het teken van foodtrucks en muziek staan. Corin van den Hoogen: ,,We hebben diverse eigenaren van horecagelegenheden en foodstands uitgenodigd om bij ons het festivalseizoen te komen openen. Het is eind maart en we hopen op mooi weer. Voor de zekerheid hebben we tenten kunnen regelen zodat bezoekers in ieder geval droog van de muziek kunnen genieten.”

ONDERNEMERSAVOND Op de vrijdag begint het Smaakfestival met een avond voor ondernemers uit de gemeente en de regio Nijkerk. Er komen vier racesimulatoren in de tenten te staan en autocoureur Tom Coronel zal plaatsnemen in één van de simulatoren om een strakke racetijd neer te zetten over een fictief F1 circuit.

Dennis: ,,Het is aan de ondernemers om die tijd te verbeteren. We willen deze vrijdagavond zien als een netwerkavond waarop ondernemers met elkaar in contact kunnen komen. Naast een presentatie van Tom Coronel is er ook een presentatie van de Visual Art Rally die nog geen twee weken daarna in Nijkerk op het industrieterrein wordt verreden.”
De Nijkerkse artiest Aristakes en de Nijkerkse DJ MOR-RIS verzorgen de muziek.

KINDERVERMAAK Met gekochte muntjes kunnen diverse lekkernijen worden aangeschaft. Er wordt een enorm podium geplaatst waar niet alleen bekende artiesten komen spelen. Corin: ,,We bieden op zaterdag 30 maart plek aan Nijkerks talent. Iedereen die al eens op een podium heeft willen spelen of professioneel artiest is krijgt de kans om tijdens het Smaakfestival een optreden weg te geven.”

De zaterdag staat dan ook helemaal in het teken van de inwoners van de eigen stad en de directe regio. Dennis: ,,We organiseren het Smaakfestival dankzij een aanjaagsubsidie van de gemeente Nijkerk, dus wij wilden graag aan de eis om een festival met regionale aantrekkingskracht te organiseren voldoen. In de middag kunnen gezinnen vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur met kinderen komen genieten van verschillende springkussens en ander vermaak, zoals een gemotoriseerd treintje dat vanaf het gemeentehuis door de stad zal rijden.”

BEKENDE ARTIESTEN De toegang is op zaterdag tussen 12.00 uur en 17.00 uur gratis. Om 18.00 uur start het grote festival met een openingsact van zangeres Maan. De bekende DJ Barry Paf zal plaatjes draaien en de bands The Euros en de feestband ‘Van 0 tot feest’ treden op. Het festival eindigt met een spectaculaire eindshow.