• ARJEN GERRITSMA

'Zand gevaar voor kinderen'

NIJKERK De fractie van De Lokale Partij (DLP) wil dat de gemeente maatregelen neemt rond de berg zand in het Hoevelakense bos. Dit vanwege het gevaar voor spelende kinderen.

Wijnand Kooijmans

Het zand is aangebracht om schade en letsel te voorkomen tijdens het tot ontploffing brengen van de bom uit de Tweede Wereldoorlog. Ries van Elteren van DLP verwondert zich erover dat de berg zand nog steeds aanwezig is.

Het gebied is afgezet met lint en een bord verboden toegang. Desondanks heeft Van Elteren foto's gezien van kinderen die in het zand aan het spelen waren. Hij vreest dat de scherven tot verwondingen bij de kinderen kunnen leiden. Of nog eerder dat kinderen onder het zand bedolven raken en zich niet meer kunnen bevrijden.

Van Elteren vraagt zich af wanneer het zand wordt weggehaald. Tot die tijd wil hij dat het college er zorg voor draagt dat het deel van het bos waar het zand ligt tot verboden gebied wordt verklaard. Ook moeten dusdanige maatregelen, zo geeft hij aan, worden genomen dat kinderen niet meer bij het zand kunnen komen.