• Carlo van Houten

WSN zet deuren open tijdens 'Dag van het Huren'

NIJKERK Woningstichting NIjkerk (WSN) opent op zaterdag 12 september tussen 13.30 en 17.00 uur haar deuren voor alle Nijkerkers. Tijdens de landelijke Dag van het Huren is er van alles te zien van het werk van een woningcorporatie. Er is een fietspuzzeltocht langs de huurwoningen van Nijkerk en een open huis bij WSN thuis.

PUZZELTOCHT De 14 kilometer lange fietstocht gaat langs een groot deel van de Nijkerkse huurwoningen. Onderweg staan de deuren van drie woningen open. Hier kom je van alles te weten over huren in Nijkerk en Nederland en het werk van een corporatie en HuurdersOrganisatie De Volharding. Deelnemers die alle vragen onderweg goed hebben, maken kans op prijzen, waaronder een gratis maandhuur voor een huurder van WSN.

OPEN HUIS In en om het kantoor (Van 't Hoffstraat 40) is tussen 13.30 en 17.00 uur ook van alles te beleven. De vakman van WSN en de brandweer geven klus- en preventietips. Peter Toonen, de nieuwe directeur van WSN, zit klaar voor alle vragen van huurders en belangstellenden. Kinderen kunnen zich laten schminken en uitleven op het springkussen. Alle bezoekers worden ook nog getrakteerd op een frietje.

Dit is de eerste Dag van het Huren in Nederland. Al meer dan 150 jaar zorgen woningcorporaties ervoor dat mensen goed kunnen wonen. Meer dan vier miljoen Nederlanders - één op drie huishoudens - wonen in een corporatiewoning.