'Winkelen in Oosterpoort moet een belevenis worden'

NIJKERK ,,Ik ben heel blij, dat we gaan verhuizen," zegt Jumbo-ondernemer Rob Veltink. Hij maakte samen met Aprioscodirecteur Harold Beugelink, eigenaar van de gebouwen aan de Oosterpoort, bekend dat de Jumbosupermarkt verhuist van de Torenstraat naar de Oosterpoort. Ook Harold Beugelink is zichtbaar tevreden met de komst van de Jumbo. ,,Wij gaan heel graag met Veltink in zee. Hij is zelfstandig ondernemer en kent de lokale markt in Nijkerk."

Henk Brinkman

Achter de schermen is lang aan de deal gewerkt. Aanvankelijk zou Dirk van den broek een supermarkt vestigen in de Oosterpoort, maar door de komst van de Lidl vorig jaar veranderde het hele speelveld op het terrein van de supermarkten in Nijkerk. Na lange onderhandelingen is nu een akkoord bereikt tussen alle partijen, waardoor er geen supermarkt meer bij komt in Nijkerk. Wel krijgt Jumbo een veel grotere winkel. Rob Veltink: ,,We krijgen de beschikking over 40 procent meer ruimte en we gaan van 180 naar 260 strekkende meter aan schappen. Dat zijn 500 tot 600 extra schappen. De extra ruimte gaan we besteden aan nog betere presentatie van verse waren, zoals groenten. De eigen slager krijgt meer ruimte. En er komt een ruime koffietafel voor onze klanten." Hij benadrukt dat de winkel een Jumbosupermarkt is en blijft. ,,Maar," voegt hij eraan toe, ,,Wat Jumbo doet is goed. Ik wil het nog beter hebben. Het moet een dijk van een winkel worden."

De supermarkt zal extra kassa's tellen, maar ook de mogelijkheid tot zelf scannen. Uiteraard kunnen boodschappen ook vanuit huis worden besteld en opgehaald.

Volgens Harold Beugelink sluit het concept van de Jumbo-ondernemer naadloos aan bij zijn ideeën over het moderne winkelen. ,,Mensen moet het leuk vinden hier rond te lopen. Winkelen moet een belevenis zijn. En Rob kent de lokale markt heel goed en kan daar als zelfstandig ondernemer op reageren. Maar ook de andere winkels hier moeten voor beleving gaan zorgen. Er komt een bakker die live zijn brood gaat bakken. Dat geldt ook voor de Schoenenfabriek die binnenkort de deuren al opent. Als je daar binnenkomt, waan je jezelf in de jaren '20 van de vorige eeuw. Dat geeft beleving en dat is wat bezoekers graag willen. Winkelen als een beleving. Dat vraag ik ook van de andere winkels die zich hier vestigen. Er komt een kledingzaak, maar van een andere aard dan Nijkerk gewend is."

Ook wijst hij op de inrichting en het terras van Alberto's Corner, de horecazaak in één van de herbouwde pakhuisjes. ,,Dat is van Amsterdamse allure. En de koffie is hier van Italiaanse kwaliteit."

ZONDAGSOPENSTELLING Alle winkels in de Oosterpoort zullen, zodra de gemeente die mogelijkheid biedt, op zondag de deuren openen. ,,Dat is niet in de contracten opgenomen," zegt Beugelink. ,,Maar bij een winkelier die niet op zondag opengaat, ga ik wel even een kopje koffie drinken."

De officiële opening van het nieuwe winkelcentrum rond de Eierhal is voorzien voor de eerste week van november.

foto Rob Veltink (l) en Harold Beugelink zijn bijzonder blij met de verhuizing van Jumbo naar de Oosterpoort.