Wethouder Van der Hurk tekent Retaildeal met minister

NIJKERK Minister Henk Kamp tekende woensdag 18 november met 31 gemeenten, waaronder Nijkerk, een 'Retaildeal'. Hierin staan afspraken voor een visie op de binnenstad, gericht op onder meer detailhandel. Ook het ontwikkelen van een actieplan is onderdeel van een Retaildeal. Wethouder Patricia van der Hurk van Loozen ondertekende in Den Haag de Retaildeal met minister Kamp van Economische Zaken. Gemeenten werken hiermee samen met detailhandel, vastgoed, horeca, kunst en cultuur aan een toekomstgerichte, levendige binnenstad door het (door) ontwikkelen van de visie op de binnenstad.

Nijkerk heeft getekend omdat de Retaildeal perfect aansluit bij waar we in de gemeente al mee bezig zijn. Ondernemers, bewoners en gemeente werken in Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk samen voor versterking van dorpscentrum en binnenstad. Behalve de wethouder waren ook Marina Lanting van de werkgroep Branding Binnenstad en Dennis Toebast voorzitter van de Hoevelaakse ondernemersvergeninging aanwezig bij de ondertekening.

Aanjager van de Retaildeals is Erik Struijlaart: "Bij de koplopers die vandaag de Retaildeals ondertekenen, zien we veel energie om in actie te komen voor een gezonde binnenstad. Van plan naar uitvoering. Maar ook in andere steden in Nederland zien we volop kansen. Daarom verwachten en ambiëren we in de komende tijd aanzienlijk meer deals te kunnen sluiten."

De Retaildeals worden ondertekend tijdens de bijeenkomst Verkiezing Beste Binnenstad 2015 - 2017 van het Platform Binnenstadsmanagement.