• Wijnand Kooijmans

Wethouder onthult camera

NIJKERK De camera's voor controle op de selectieve toegang voor het auto-, brommer- en scooterverkeer in de Nijkerkse binnenstad zijn in werking gesteld door wethouder Wim Oosterwijk. Hij deed dit door, staande op een trap, een camera te onthullen.

Wijnand Kooijmans

Met het camerasysteem wordt het mogelijk het streven naar een autoluwe binnenstad effectief te handhaven. Het komt, zo zegt Oosterwijk, ten goede aan de kwaliteit van de binnenstad. Opmerkingen dat bewoners en ondernemers hiermee benadeeld worden spreekt de wethouder tegen. Het systeem biedt hen zelfs meer mogelijkheden.

Zo kunnen bewoners zelfs 24 uur achteraf het kenteken registreren van mensen die met een auto bij hen op bezoek zijn geweest. In de oude regeling was het bezoek per auto aan bewoners eigenlijk zelfs helemaal niet mogelijk terwijl dat nu wel kan. Ook ondernemers kunnen een dagontheffing aanvragen voor klanten wanneer deze grote goederen moeten ophalen.

Door de gemeente wordt tot eind februari een gewenningsperiode gehanteerd. Wie daarna de fout ingaat krijgt een boete van 95 euro.