• Kees van den Heuvel
  • Kees van den Heuvel
  • Kees van den Heuvel
  • Kees van den Heuvel
  • Kees van den Heuvel

Wethouder Nadya Aboyaakoub opent nieuwbouw Corlaer College

NIJKERK Met een druk op de knop heeft wethouder Nadya Aboyaakoub van Onderwijs woensdag 16 november de opening verricht van de nieuwbouw van het Corlaer College. Dankzij nieuwe lokalen en domeinen en een uitbreiding van de aula kan de school de gestage groei de komende tijd weer aan. De school, die een aantal jaren geleden het predicaat Excellent kreeg, was uit haar jasje gegroeid na de gestage aanwas van circa honderd leerlingen per jaar.

De verbouwing heeft precies een jaar geduurd. En in die tijd gingen de lessen gewoon door. Daarmee heeft het onderwijsconcept in Nijkerk zichzelf bewezen, aldus Christianne Mattijssen, directeur Voortgezet Onderwijs van het ministerie van Onderwijs. ,,Het zegt veel over hoe de leerlingen er in de pedagogische opzet van het onderwijs mee omgingen." Zij gaf een groot

compliment voor de vertaling van de onderwijsambities op het Corlaer College, dat een voorbeeld mag zijn voor andere scholen in het voortgezet onderwijs. ,,Want uw aanpak is niet onopgemerkt gebleven. U bent een echte voorhoedeschool. En het is de uitdaging om die hoogstaande kwaliteit te continueren."

De uitbreiding leverde het Corlaer College 1450 vierkante meter extra ruimte op: zeven lokalen, een aula en twee domeinen. Op de domeinen werken de leerlingen zelfstandig of in kleine groepjes. Deze ruimtes zijn essentieel voor het onderwijsconcept van het Corlaer College, waarin veel nadruk op zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid ligt.

Rector Arend Smit nam de aanwezigen mee naar de (recente) geschiedenis van het Corlaer College: ,,We zien deze uitbreiding als een beloning voor alle inspanningen. We gaan nu door met het ontwikkelen van het onderwijsconcept en willen dit borgen."

Op de dag van de verdraagzaamheid vroeg een trotse wethouder Aboyaakoub naast de nieuwbouw voor het HAVO/VWO-gedeelte ook aandacht voor het VMBO. ,,Het is mooi dat we de Nijkerkse kinderen hier breed kunnen opleiden om straks een waarde te kunnen zijn voor de samenleving. ,,Ik ben blij dat de verbouwing een bijdrage levert voor de continuïteit van kwalitatief

onderwijs." Tijdens de openingshandeling was er een optreden van een popband die 'The Final Countdown' zong en een dansgroep. Nadien kon de nieuwbouw worden bezichtigd.