• Arjen Gerritsma

Wethouder Dijksterhuis blij met 525 vuurwerkvuilniszakken

NIJKERK Bezem en vuilniszak in de hand en aan de slag. In Nijkerk gingen na de jaarwisseling tientallen inwoners op pad om het vuurwerkafval op te ruimen. Niet alleen medewerkers van de gemeente deden het werk, ook inwoners in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken staken de handen uit de mouwen. Woensdag maakte wethouder Harke Dijksterhuis de prijswinnaars bekend van de opruimactie vuurwerkafval. Dijksterhuis reikte een playstation 4, een zwembad badenkaart, een spellenpakket en VVV-bonnen uit. 

,,Ik vind het fijn dat jullie opgeruimd hebben en we zijn enorm trots op jullie. Dit jaar zijn in totaal 525 vuiliniszakken ingeleverd, met in totaal 16.880 liter vuurwerk vergeleken met 2018 toch een groei van 7.400 liter vuurwerk. Daarmee hebben jullie de buurten weer een stuk schoner gemaakt en is voorkomen dat er ongelukken met dit niet-ontploft vuurwerk zijn ontstaan." 

De gemeente Nijkerk heeft voor oud en nieuw een oproep naar de inwoners van Nijkerk gedaan om vuurwerkafval in te leveren. Net als voorgaande jaren hebben inwoners vuurwerkrestanten ingeleverd.

Met het inzamelen worden twee vliegen in één klap geslagen. De bewoners helpen zo mee de buitenruimte te ontdoen van vuurwerkrestanten en het komt de veiligheid ten goede. Het is bekend dat er jaarlijks slachtoffers vallen op nieuwjaarsdag. Meestal zijn dit kinderen die de zogenaamde 'weigeraars' alsnog proberen aan te steken.

De winnaars zijn: Playstation 4: Jordi Westhof (12 jaar) uit Nijkerkerveen. Zwembad badenkaart: Joshua York (13 jaar) uit Hoevelaken. Spellenpakket: Nadia en Yordi Poll (9 en 11 jaar) uit Nijkerk. VVV-bon: Dennis Blankestijn (9 jaar) uit Nijkerk. VVV-bon: Mick Zoomsma (9 jaar) uit Nijkerk. VVV-bon: Daan vd Uithoorn (8 jaar) uit Nijkerk. VVV-bon: Jesse, Lieke, Jolijn Doppenberg (8, 6 en 4 jaar) uit Nijkerk.