Werkplaats Gered Gereedschap vrijdag geopend

NIJKERK Wethouder Patricia van der Hurk opent vrijdag 19 februari de nieuwe locatie van Gered Gereedschap aan de Nijverheidsstraat. Er wordt dan direct ook vanaf 14.00 uur open huis gehouden.

Het naambord kan aan de straat. De nieuwe werkplaats van Gered Gereedschap in Nijkerk is ingericht. Alle machines staan op zijn plaats. De werkbanken zijn opgeknapt. De eigen gereedschappen zijn weer gepoetst, geslepen, gescherpt en soms geschilderd. Alles is weer mooi opgeborgen en/of schoon gemaakt. Kortom, de klus is geklaard. Diverse medewerkers zullen vrijdag laten zien hoe in de werkplaats van meestal verroeste en ondeugdelijke gereedschappen weer bijna nieuwe gereedschappen worden gemaakt. Deze gereedschappen worden, net als de gereedschappen van andere werkplaatsen in het land in containers verscheept naar arme gebieden of naar gebieden waar rampen hebben plaatsgevonden. In die landen wordt het gereedschap gebruikt op scholen waar leerlingen zo op deze wijze een vak kunnen leren. Zo kunnen deze dan daarna hun eigen bestaan opbouwen en in hun levensonderhoud voorzien.

De openingshandeling door de wethouder vindt rond 13.30 uur plaats. Alle geïnteresseerden zijn vrijdag welkom op de Nijverheidsstraat 7. Inleveren van oud gereedschap kan dan ook.

Meer informatie: www.geredgereedschapnijkerk.nl

Foto: Erik van Trigt en Pim van de Kraats plaatsen het naambord aan de straat.