• Unica Foundation
  • Unica Foundation
  • Unica Foundation

Welloop brengt recordbedrag op

HOEVELAKEN De deelnemers aan de Welloop, de jaarlijkse sponsorloop die wordt gehouden voor de Unica Foundation, heeft donderdag de recordopbrengst van een jaar eerder overtroffen. De ruim 125 hardlopers wisten 33.492,45 euro aan donaties bij elkaar te verzamelen om het dorp Hamsapur in Nepal te kunnen voorzien van drinkwater en sanitair.

Tijdens de Welloop moeten deelnemers in een uur zoveel mogelijk rondjes van 900 meter lopen over bedrijventerrein De Wel, waar het hoofdkantoor van Unica is gevestigd. Deelnemers brachten sponsorgeld bijeen door middel van eenmalige donaties of een bijdrage per gelopen rondje, individueel of in teamverband. 

RECORD Ramesh Paudyal, Country Manager van de Unica Foundation, mocht na afloop van de sponsorloop de cheque van 33.492,45 euro in ontvangst nemen voor de projecten van de Unica Foundation. Daarmee overtrof de opbrengt van deze editie die van vorig jaar, toen 30.757 euro werd opgehaald voor de activiteiten van de stichting in Nepal. Supportgroep-voorzitter Edwin Koers overhandigde met trots de cheque aan Ramesh, die vlak daarvoor ook zelf nog had meegedaan aan de sponsorloop.

JUBILEUM De Unica Foundation werd eind 2007 opgericht en verzorgt technische hulpprojecten in Nepal. De stichting werd opgezet door technisch dienstverlener Unica, op initiatief van een van de medewerkers. Inmiddels is Unica Foundation tien jaar actief, waarin het middels ruim zestig projecten de levensomstandigheden van meer dan 40.000 mensen in Nepal heeft verbeterd. Rondom de Welloop werd uitgebreid stil gestaan bij het tienjarig jubileum. Samen met supporters, vrijwilligers en sponsors werd de sponsorloop aan het begin van de avond afgesloten met een buffet en kregen alle aanwezigen de nieuwe brochure van de Unica Foundation uitgereikt, die naar aanleiding van het tienjarig jubileum is uitgebracht.