• De politie onderzoekt de plek waar het stoffelijk overschot van Anne Faber gevonden werd, nabij Zeewolde.

    112Mediagroep

'Wellicht link met recente Nijkerkse aanrandingszaak'

NIJKERK De politie onderzoekt volgens De Telegraaf nog honderden tips over de moordzaak op Anne Faber en richt zich daarbij ook 'op enkele incidenten in de omgeving'. Mogelijk heeft een aanranding in Nijkerk in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 september, enkele dagen voordat Faber verdween, ook te maken met dezelfde verdachte. „We hebben ontzettend veel tips gekregen. Ook over dit voorval en andere incidenten in dit gebied. We bekijken ze allemaal serieus", laat een woordvoerster van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland aan het dagblad weten.

Een jonge vrouw werd die nacht aangerand door een onbekende man op het fietspad langs de Bieslook, ter hoogte van de Bunschoterweg in Nijkerk. De onbekende man trok de vrouw met geweld van haar fiets af toen zij daar op weg naar huis fietste.

Een auto die vrijwel op datzelfde moment vanuit de richting van de Bunschoterweg de Bieslook op reed, maakte dat de onbekende man zijn aanval staakte en snel er vandoor ging. De jonge vrouw bleef geschrokken achter. Volgens de politie was de onbekende man blank, tussen de 20 en 35 jaar oud, had een fors postuur en was ongeveer 1.80 meter lang. Hij droeg een zwarte jas.