• Evert Elzinga

Weinig openbare toiletten bij hoge nood

NIJKERK De gemeente Nijkerk heeft geen plannen voor het inrichten van opengestelde toiletten in de drie kernen. Dat blijkt uit het antwoord van het college van burgemeester en wethouders op vragen van Janneke van Heugten (PRO21).

Wijnand Kooijmans

In de kern van Nijkerk is binnen de norm van vijfhonderd meter een openbaar toilet aanwezig tijdens de openingstijden van de Hema. Daarnaast kunnen mensen met hoge nood terecht bij de Mc Donalds en Intratuin in Nijkerk en bij tankstation Van Doorn & Top in Nijkerkerveen. In Hoevelaken is er geen gelegenheid aanwezig.

Het college ziet het niet als haar rol toiletten aan te melden bij de HogeNood-app. Bedrijven of instellingen kunnen dit zelf doen. Wel is men bereid het toilet in de hal van het gemeentehuis beschikbaar te stellen en deze via de app ook aan te melden. De toegankelijkheid is wel alleen binnen de openingstijd.

Ook gaat het college de behoefte aan meer openbare toiletten onder de aandacht brengen van de beheerders van gemeentelijke en openbare gebouwen.