• Rijkswaterstaat

Wegversmalling en vier weekendafsluitingen Nijkerkerbrug

NIJKERK Rijkswaterstaat renoveert met Combinatie NU (Mourik en BESIX) de Nijkerkerbrug sinds september vorig jaar. Een groot deel van de werkzaamheden vindt aan de onderkant van de brug plaats, waardoor de hinder beperkt blijft. Vanaf 5 maart wordt er echter ook óp de brug gewerkt: het wegdek op de fietspaden wordt gerepareerd, de afwatering verbeterd en de voegen in het wegdek worden vervangen. Ook komt er een nieuw brugdeel boven de Slingerweg.

Vanaf 5 maart tot begin mei is er een tijdelijke wegversmalling op de Nijkerkerbrug. Deze versmalling is noodzakelijk om reparatiewerkzaamheden aan de fietspaden te kunnen doen. Auto- en vrachtverkeer moet rekening houden met een smallere rijbaan, op het beweegbare deel van de brug is er geen wegversmalling. In verband met verkeersveiligheid is er een maximale snelheid van 50 km per uur. Voor fietsers en voetgangers blijft er één fietspad beschikbaar.

AFSLUITING Vanaf april is de brug gedurende vier weekenden niet toegankelijk voor verkeer. Er worden dan voegovergangen vervangen en er komt een nieuw brugdeel boven de Slingerweg. Als de brug afgesloten is, kan autoverkeer omrijden via de N302-Harderwijk of via de A27-Stichtse Brug. Voor fietsers en voetgangers vaart er een veerpont bij de brug. Scheepvaart ondervindt geen hinder. Openbaar vervoerbedrijven en hulpdiensten zijn geïnformeerd.

De Nijkerkerbrug is tijdens de volgende weekenden gesloten voor alle verkeer: vrijdag 20 april van 19.00 uur tot maandag 23 april 06.00 uur; vrijdag 4 mei van 20.10 uur tot maandag 7 mei 06.00 uur; donderdag 7 juni van 19.00 uur tot dinsdag 12 juni 06.00 uur en vrijdag 15 juni van 19.00 uur tot maandag 18 juni 06.00 uur.

Door bijvoorbeeld weersomstandigheden kan deze planning wijzigen. Daarom zijn er reserveweekenden ingepland: vrijdag 22 juni van 19.00 uur tot maandag 25 juni 06.00 uur en vrijdag 29 juni van 19.00 uur tot maandag 2 juli 06.00 uur.

NIJKERKERBRUG De Nijkerkerbrug is gebouwd in de jaren zestig. Sinds die tijd is de verkeersdrukte toegenomen en zijn voertuigen zwaarder geworden, waardoor er schade aan de brug is ontstaan. Om de levensduur van de brug te verlengen wordt de brug gerenoveerd door Rijkswaterstaat en Combinatie NU. Eind september 2018 is de brug weer open voor verkeer tot en met 60 ton. De onderdoorgang op de Slingerweg is dan verhoogd naar 4,50 meter omdat het brugdek daar is vervangen. De fietspaden zijn gerepareerd en de voegovergangen zijn vervangen.