Waterschap hervat werkzaamheden dijkverbetering

NIJKERK Waterschap Vallei en Veluwe hervat op 10 april het werk aan de dijken langs de Eem en de Zuidelijke Randmeren. In de winter kon in verband met de veiligheid maar beperkt aan en bij de dijken worden gewerkt. In Nijkerk is begonnen met de verbetering van de binnenbermen van de Zeedijken. En in Eemdijk en Spakenburg zijn voorbereidende werkzaamheden aan kabels en leidingen, onder ander voor de bouw van een uitklapbare waterkering.

Op vrijdag 10 april begonnen bij Nijkerk de werkzaamheden voor de aanleg van een steunberm aan de binnenzijde van de Arkemheense Zeedijk. Ter voorbereiding op de verbetering van de binnenzijde van de Zeedijken, dempt de aannemer ter hoogte van het stoomgemaal in Nijkerk de sloot langs de dijk en graaft enkele meters verderop een nieuwe sloot Vrachtwagens voeren het materiaal hiervoor aan. Dit gebeurt in Nijkerk via de weg langs de dijk richting stoomgemaal Hertog Reinout.

Het werk aan de binnenzijde van de Oostdijk (Bunschoten) start vanaf mei. Het verbeteren van de binnenzijde van de dijk duurt naar verwachting tot en met oktober van dit jaar.