• Kees van den Heuvel

VVD steunt metamorfoseplannen winkelkern Hoevelaken

HOEVELAKEN De middenstand van Hoevelaken wacht een ambitieuze toekomst. Het wil het winkelhart drastisch aanpakken met een flinke restyling door middel van andere zichtlijnen en zelfs mogelijke uitbreiding van het winkelvloeroppervlak. De VVD-fractie Nijkerk-Hoevelaken, die een rondleiding heeft genoten door het winkelgebied, is naar eigen zeggen enthousiast over de plannen.

Onder meer De Wiekslag heeft mooie plannen. Binnenkort worden drie varianten aan de gemeente gepresenteerd waarvan de sneak preview van de Ondernemersvereniging Hoevelaken er veelbelovend uitziet. De eigenaar van de Wiekslag geeft aan te willen investeren in een dorp als Hoevelaken daar waar andere vastgoedeigenaren terughoudend zijn. Andere plannen zijn een uitbreiding van de Lidl supermarkt. Aan de zijde van zalencentrum De Stuw wil het supermarktconcern een flink uitbreiding laten plaatsvinden. Er komt aan weerszijden vier meter bij.

De winkeliers, ondersteund door een taskforce, ontstaan uit ondernemende bewoners uit vastgoed en marketing, willen daarnaast met vastgoedondernemers onderzoek en overleg plegen naar de winkelbehoefte onder de inwoners van Hoevelaken. Enthousiaste ondernemers worden straks actief naar Hoevelaken gehaald als uit onderzoek onder de consument blijkt dat het een meerwaarde betreft. Tot slot hebben de winkeliers de noodzaak van mogelijkheden voor zondagsopenstelling van de winkels opnieuw bij de VVD onder de aandacht gebracht. Zij zien nu veel (supermarkt)omzet wegvloeien naar Vathorst en andere winkelcentra in de buurt. 'De investeringen door vastgoedeigenaren en ondernemers hangt sterk af van de rol van de politiek op dit thema. Stilstand in politiek is op dit moment stilstand in ondernemend Hoevelaken', aldus VVD-fractievoorzitter Boudewijn van der Woerd.

foto VVD-fractie krijgt een rondleiding door Wout van Baal en Dennis Toebast van de Ondernemersvereniging Hoevelaken.