• Gerrit Steen

Vragen rond onveiligheid berg zand Hoevelakense bos

NIJKERK Het zand dat is gebruikt bij het tot ontploffing brengen van de bom in het Hoevelakense bos moet worden afgeschermd, zodat het geen speelterrein wordt voor spelende kinderen.

Wijnand Kooijmans

Dat is de intentie van vragen die aan het college van burgemeester en wethouders zijn gesteld door Ries van Elteren van De Lokale Partij (DLP). Het zand is aangebracht om te voorkomen dat de ontploffing schade of letsel zou veroorzaken. Van Elteren kreeg van een omwonende een foto te zien waarop is te zien dat kinderen aan het spelen waren op het nog steeds aanwezige zand.

Het terrein is weliswaar afgesloten door een rood-wit lint en een bordje 'verboden te betreden', maar Van Elteren constateert dat kinderen zich daar niets van aan trekken. Hij is bang dat er scherven in het zand aanwezig zijn die tot verwondingen kunnen leiden. Bovendien vreest dat dat de mogelijkheid bestaat dat kinderen gangen graven, erin kruipen en bij instorting niet meer uit de gang kunnen komen. Met verstikking als gevolg.

Van Elteren wil nu weten of het college bekend is met het feit dat het zand nog steeds niet is weggehaald. Zo ja, waarom dit er nog steeds ligt. Hij vraagt zich af wanneer het zand wordt weggehaald. Tot die tijd wil hij dat het college er zorg voor draagt dat het deel van het bos waar het zand ligt tot verboden gebied wordt verklaard. Ook moeten dusdanige maatregelen, zo geeft hij aan, worden genomen dat kinderen niet meer bij het zand kunnen komen.