Voorzieningencluster Nijkerkerveen stap dichterbij

NIJKERKERVEEN Het voorzieningencluster in Nijkerkerveen is weer een stap dichterbij. Het Dorpshuis, de bibliotheek, de C.J. van Rootselaarschool en de Johannes Calvijnschool hebben de intentieverklaring getekend. De vier partijen moeten samen in één gebouw komen te zitten.

Het gebouw staat straks grenzend aan het plein, op de plaats van de huidige Calvijnschool. Met een dorpshuis aan het plein in het centrum van Nijkerkerveen gaat een vurige wens van de kerngroep in vervulling. Het is samen met de ontwikkelingen in de woningbouw, een signaal van de toekomstbestendigheid van Het Veen.

De Hervormde Schoolvereniging te Nijkerk, bestuur van de Calvijnschool, neemt het bouwheerschap van dit multifunctionele gebouw op zich. In nauwe samenwerking met alle vier de partijen worden nu al concrete stappen gezet.

De voorlopige planning geeft aan dat het gebouw er moet staan in 2018. Dit zou betekenen dat voor de Calvijnschool na de zomer van 2017 een tijdelijke huisvesting wordt geregeld van ruim een jaar.

Op 4 juli aanstaande, om 15.00 uur wordt het moment van tekening gevierd met een korte happening op het plein door alle belanghebbenden. Statafels en parasols geven al een hint naar de toekomst voor het dorpshuis. De kinderen worden getrakteerd op ijs. Er zijn korte toespraken, door Jan Blonk van HSN en door de wethouder Patricia van den Hurk van de gemeente Nijkerk.