• ARJEN GERRITSMA GRAPHIC SOUND

Voor ieder wat wils tijdens Koningsdag in Nijkerk

NIJKERK De koning en zijn gezin vieren dit jaar Koningsdag in Amersfoort, maar ook in Nijkerk wordt feest gevierd. Naast de vele activiteiten in het centrum en daarbuiten gaat ook een groep Nijkerkers op de fiets naar Amersfoort om daar de regioquiz te spelen langs de koninklijke route.

Koningsdag in Nijkerk begint traditiegetrouw met de carillonklanken vanaf de Grote Kerk. Stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek en het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps verzorgen in de ochtend van 07.55 tot 08.25 uur de muzikale klanken vanaf de toren.

TEAM NIJKERK Om 09.30 uur wordt 'Team Nijkerk' uitgezwaaid vanaf het Molenplein. Edith Terschegget (teamcaptain), Cher Korver, Liselotte Waslander, Bert Koekkoek, Leendert van der Sluijs, Mariette Christophe, Matthias Blankensteijn, Achmed Saidi en Jan Hofman stappen daar op de fiets en vertrekken naar Amersfoort. Daar zullen ze de gemeente Nijkerk vertegenwoordigen in een regioquiz om 12.00 uur. De Koninklijke familie zal bij de quiz aanwezig zijn. Team Nijkerk moet het opnemen tegen Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Leersum, Soest en Woudenberg. De Oranjevereniging roept iedereen op om rond 09.15 uur het team succes te wensen en uit te zwaaien op het Molenplein. 

MATJESMARKT Koningsdag 2019 gaat in Nijkerk officieel van start met de aubade van 10.00 tot 10.30 uur, gevolgd door een toespraak van burgemeester Gerard. Renkema. Om 11.00 uur starten de festiviteiten op het Plein, waar attracties en extra kraampjes met eten worden neergezet. De attracties zijn open tot 19.00 uur. Op het Wheemplein komen diverse voetbalattracties en natuurlijk is er weer de matjesmarkt door het centrum, van 07.00 tot 18.00 uur. De matjesmarkt wordt gehouden op de Singel, Oosterstraat, Kleterstraat, Langestraat, Kerkstraat, Catharinastraat, Verlaat, Wheemplein en de Brede Beek. 

KINGSFESTIVAL Tot laat in de avond gaat Koningsdag nog door in Nijkerk, want vanaf 19.30 uur wordt in De Loods van Hart van Holland het Kingsfestival gehouden met onder andere Terug Naar Toen, Johnny Glitter, DJ Bird en de dj's van Q-music. Het feest duurt tot 02.00 uur. Kaarten zijn te koop via Jumbo, Albert Heijn, Primera of Bruna Nijkerk en via ovnijkerk.nl/festival.