• Bram van den Heuvel

'Vlaggen halfstok tijdens uitvaart van Romy'

HOEVELAKEN De familie van de omgebrachte Romy zou het mooi vinden als zoveel mogelijk mensen dinsdag, de dag van de uitvaart, de vlag halfstok hangen. Dat heeft uitvaartondernemer Wim van de Veen bekendgemaakt via de Facebookpagina van de J.H. Donnerschool.

„Verder zou ik het mooi vinden als alle profielfoto's op Facebook die nu op zwart staan dinsdag omgaan naar wit", aldus Van de Veen.

Het lichaam van het 14-jarige Romy werd vorige week gevonden in het dorp Achterveld. De 14-jarige jongen uit Lunteren die wordt verdacht van het doden en seksueel misbruiken van het meisje, heeft beide feiten bekend. De jongen en Romy kenden elkaar van de J.H.

Donnerschool.

AFSCHEID De begrafenis van Romy is dinsdagmiddag 13 juni in Hoevelaken. Voor genodigden is er voorafgaand aan de begrafenis een besloten bijeenkomst in de Eshof. Iedereen die afscheid wil nemen van Romy en medeleven wil tonen, kan dat doen wanneer de rouwstoet rond 15.00 uur van de Eshof naar de begraafplaats gaat. Men kan langs de route staan, bijvoorbeeld met een mooie bloem. De route is Kantemarsweg (richting de Klepperman)-Oosterdorpsstraat- Westerdorpsstraat-Kantemarsweg- Kerkepad.

Bij de muziekkoepel aan het Van Aalstplein stopt de rouwstoet voor een bijzonder herdenkingsmoment. De bloemen kunnen hier later worden neergelegd. Het gedeelte Oosterdorpstraat-Westerdorpsstraat op de route wordt tussen 15.00 uur en 16.00 uur afgesloten voor al het verkeer.

De begrafenis vindt in besloten familiekring plaats.