• In april waren er zo'n vijfhonderd belangstellenden bij een inloopavond op Woonpark Hoevelaken.

    Archief BDUmedia

Vijfhonderd belangstellenden bij inloopavond 'Woonpark Hoevelaken'

HOEVELAKEN Zo'n vijfhonderd belangstellenden bezochten donderdagavond een inloopavond georganiseerd door de gemeente Nijkerk en BPD, voor de herontwikkeling van de Westerdorpsstraat 66 in Hoevelaken. Hier werd de visie op de locatie gegeven en konden belangstellenden hierop reageren.

De afgelopen maanden hebben gebiedsontwikkelaar BPD en de gemeente Nijkerk gezamenlijk de mogelijkheden verkend van de herontwikkeling van de kantorenlocatie aan de Westerdorpsstraat 66 in Hoevelaken. De locatie zal worden herontwikkeld tot een woningbouwlocatie genaamd: 'Woonpark Hoevelaken'.

Herbert Bosch, ontwikkelingsmanager bij BPD: ,,Het is fijn om te zien hoeveel omwonenden en overige geïnteresseerden zich betrokken voelen bij het plan. Op deze manier kunnen we rekening houden met de wensen van de belangstellenden en gaan we er een fantastisch plan van maken."

Met respect voor de historie, de nu al aanwezige natuur in het landschap en de buren is volgens BPD een planinitiatief ontwikkeld dat voorziet in de huidige woningbouwbehoefte van Hoevelaken, met woningen voor iedereen starters, senioren en gezinnen.

De ligging naast Huize Hoevelaken, het dorpscentrum en het aangrenzende natuurgebied vormt de kapstok voor de ontwikkeling. Het nu voor publiek afgesloten terrein, wordt straks het 'Woonpark Hoevelaken' en is voor iedereen toegankelijk.

In totaal komen er ongeveer 160 woningen in dit nieuwe woonpark. Het Engelse Landschapspark wordt uitgebreid en doorgetrokken in de nieuwe wijk. Het door BPD reeds aangelegde natuurgebied aan de noordzijde valt buiten de plannen en blijft behouden. Inschrijven kan op www.woonparkhoevelaken.nl.

BPD BPD, Bouwfonds Property Development, is een Europese gebiedsontwikkelaar die de missie heeft om woon- en leefomgevingen te verwezenlijken die zelf ook leven: creating living environments. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van bijna 320.000 woningen mogelijk gemaakt.