• Kees van den Heuvel
  • Kees van den Heuvel

Vette cheque voor Nijkerkse voedselbank

NIJKERK De Nijkerkse voedselbank kreeg woensdagmorgen een aangename verrassing. Directeur Janarthanan Sundaram van glasvezelbedrijf Bright Acces overhandigde een cheque van 1.800 euro aan Jan Brons, de oprichter van de voedselbank in Nijkerk. Het geld is geschonken namens de partijen Dijkma Electronics, Brainwork Systems, STH Automatisering, Tomassen ICT en Bright Access, omdat ze zijn begonnen met de aanleg van glasvezel op de bedrijventerreinen

Arkervaart & Watergoor.

,,We hadden het ook aan een sportclub kunnen geven, maar omdat de Voedselbank tien jaar bestaat vinden we het een goede besteding om het aan dat doel te geven'', aldus Sundaram. Jan Brons van de Voedselbank wil het geld besteden aan de aanschaf van een bestelwagen met koeling. In de omgeving van Nijkerk zijn veel leveranciers van versproducten die doneren aan de voedselbank. Met de bestelbus kan zeker worden gesteld dat deze ook vers aankomen bij de voedselbank. Zo kan het aanbod voor de ongeveer honderd gezinnen die hierop zijn aangewezen gezond en gevarieerd blijven.

Directeur Janarthanan Sundaram van Bright Access: ,,Wij vinden het belangrijk om bij onze projecten te luisteren naar de wensen van de lokale gemeenschap. De omstandigheden zijn in iedere gemeente weer anders, wij passen ons daarop aan. Ondernemers zijn vaak actief betrokken bij de organisatie van evenementen en de ondersteuning van goede doelen in hun gemeente. Onze partners in Nijkerk en omgeving steunen de voedselbank, wij dragen daar graag ons steentje aan bij."