• Archief BDUmedia

Bewoners Wittenburg gefrustreerd dat gemeente niks kan doen

NIJKERK Bij stroomstoringen is de gemeente Nijkerk afhankelijk van Liander als het gaat om de termijn waarop de storing wordt verholpen. Hierop heeft de gemeente geen invloed.

Wijnand Kooijmans

Dat zegt de woordvoerder van de gemeente naar aanleiding van klachten van bewoners van de Wittenburg. De wijk Paasbos werd 29 augustus getroffen door een storing en sindsdien brandt de straatverlichting niet meer in de betreffende straat. Liander heeft aangegeven pas 15 september met de reparatie te beginnen. Dat nemen de bewoners met een korreltje zout, omdat dit een zondag is.

Dat leidt tot grote ontevredenheid maar ook onrust onder de bewoners van de Wittenburg. ,,Wij voelen ons hierbij onprettig", zo zeggen bewoners van deze straat. Een 81-jarige bewoner kwam door het ontbreken van de verlichting ten val en belandde in de struiken. De gevolgen bleven beperkt tot de schrik.

De bewoners vinden dat de gemeente eigenaar is van de lantaarnpalen en daarmee indirect voor de gevolgen van de veiligheid van de burger. Dat de gemeente geen enkele invloed heeft om de werkzaamheden te bespoedigen wordt als frustrerend en teleurstellend ervaren.