• Archieffoto ter illustratie.

    Archief BDU Media

Bewoners boos over storing straatverlichting

NIJKERK Bewoners van de Wittenburg in Nijkerk zijn ontevreden over de snelheid waarmee de stroomstoring van de straatverlichting wordt verholpen. Onder meer omdat hierdoor een 81-jarige bewoner van de straat ten val is gekomen.

Wijnand Kooijmans

De stroom in de wijk Paasbos viel donderdag 29 augustus uit. Sindsdien brand de straatverlichting niet meer in de betreffende straat waar ook seniorenwoningen aan zijn gelegen. Een telefoontje vrijdagmorgen naar netbeheerder Liander leert een bewoner dat de reparatiewerkzaamheden 15 september worden uitgevoerd.

Een bewoner geeft aan dat de straat inmiddels al achttien avonden en nachten volslagen donker is en mensen nauwelijks kunnen zien waar ze lopen. Dit veroorzaakt vooral bij de bewoners van de seniorenwoningen een onprettig gevoel.

De 81-jarige bewoner wilde naar de voordeur lopen, zag dit niet goed door het ontbreken van de straatverlichting, en belandde daardoor in de struik naast de voordeur. Volgens de bewoners kan het niet zo zijn dat een straat zo lang in totale duisternis wordt gehuld en de gemeente geen invloed heeft wanneer de problemen worden opgelost.

Gewezen wordt op het gegeven dat de gemeente eigenaar is van de lantaarnpalen en daarmee verantwoordelijk is voor de straatverlichting en daarmee indirect voor de veiligheid van de burger. Door de gemeente is nog niet gereageerd op de klachten.