• BDU

Verhuizing Nautilus niet actueel

NIJKERK Een projectontwikkelaar zou graag de grond waar Nautilus Nijkerk op staat in ontwikkeling willen nemen samen met Bouwfonds. Concrete afspraken zijn echter nog niet vastgelegd. Danny van Dijk, eigenaar van de sportschool, wil geruchten die nu zijn ontstaan uit de wereld helpen.

Maranke Pater

Eerder waren al plannen om iets met het gebied te doen. Van Dijk: ,,De grond waar wij nu samen met het kinderdagverblijf, Aeres en 192TV op gevestigd zijn, is ooit door Bouwfonds aangekocht om te zijner tijd huizen of appartementen op te laten bouwen. Wij zijn in 2005 begonnen met het huren van ons gedeelte. In 2011 kwam de mogelijkheid om het te kopen met een stukje extra grond erbij voor een mogelijke uitbreiding in de toekomst.”

GERUCHTENMACHINE De laatste weken worden Van Dijk en medewerkers van de sportschool echter geconfronteerd met vragen over een op handen zijnde verhuizing. ,,Er was zelfs iemand die zei: ‘gefeliciteerd met de verkoop’. Medewerkers worden gebeld met de vraag wat er gebeurt met het pand en onze medewerkers als de koop rond is. De geruchtenmachine draait overuren en we krijgen nu ook vragen van leden van onze sportclub. Ik ben bang dat als mensen denken dat we gaan verhuizen of het pand hebben verkocht dat het ledenaantal van de sportschool ook flink daalt.”

EERLIJKE DEAL Van Dijk heeft een grote inbreng in de toekomst van het gebied. ,,Ik wil straks niet verhuizen en maar de helft van de ruimte terugkrijgen die ik nu heb. Ik ga daarbij ook graag mee in de ontwikkelingsplannen en wil dat iedereen in dat geval een 'fair deal' krijgt. De sportschool draait nu hartstikke goed en we zitten hier op één van de mooiste plekjes van Nijkerk. Ik wil helemaal niet weg. Natuurlijk is het wel een verouderd pand dat ooit opgeknapt moet worden. Gelukkig gaat alles in samenspraak met de gemeente en de projectontwikkelaar en zijn er nog geen concrete plannen.” Momenteel is een stedenbouwkundige wel aan het onderzoeken hoe een mogelijk bestemmingsplan er uit zal komen te zien. ,,Toch duurt het zeker nog 4 tot 5 jaar voordat er hier ooit een schop in de grond gaat.”

APPARTEMENTEN Volgens Van Dijk bestaat er veel behoefte aan appartementen voor 65-plussers. ,,De 65-plusser van nu is veel actiever dan 20 jaar geleden. Sommigen van hen hebben wel een paar ton te besteden voor een mooi appartement met een groot balkon waar ze met de hele familie op kunnen zitten. De projectontwikkelaar zou graag een gebouw willen realiseren waar ook ruimte is voor wellness zoals een fitnessruimte en een zwembad, maar alles ligt nog open voor wat betreft de invulling van het gebied, er kunnen net zo goed huizen komen te staan." Mogelijk zou Van Dijk zelfs met zijn sportschool zijn intrek kunnen nemen in de onderste laag van het gebouw. ,,De plannen staan alleen echt nog lang niet vast, er is zelfs nog geen tekening klaar dus alle opties liggen nog open.”