• Kees van den Heuvel

Er waait er een frisse wind langs de Vedderkade

NIJKERK De als 'bruin café'-ogende meubeltjes zijn geplaatst, de koffie pruttelt en de appelkruimeltaart lonkt. Kortom; het is reeds één en al gezelligheid wat het nieuwe clubhuis van Zeil- en Motorbootvereniging de Zuidwal uitstraalt. Vrijdagavond 4 oktober beleefde het zijn opening.

Sinds het Nijkerkse echtpaar Corin en Dennis van den Hoogen de bedrijfsvoering heeft overgenomen, waait er een frisse wind langs de Vedderkade. De nieuwe beheerders van De Zuidwal maken er werk van. Dennis van den Hoogen, geen onbekende in de horecawereld, heeft zojuist verse berenklauw klaargemaakt en Corin schenkt voor een ieder een bakkie leut in. De blauwe meubels hebben plaatsgemaakt voor de warme bruine tafeltjes en stoelen, opgehaald in Drachten. In de hoek staan twee Chesterfields. Het leer van de stoelen is duidelijk te ruiken.

Dennis heeft er zin in. Hij blijft uiteraard aan het hoofd staan van ID-DJ Entertainment en Holland Events, maar zes dagen in de week is het echtpaar ook in de kantine van De Zuidwal te vinden. Alleen op dinsdag is de tent dicht. En het is de bedoeling dat op vrijdag en zaterdag ook de slagboom omhoog gaat, zodat dit geen beletsel is om bij De Zuidwal een bakkie te doen.