• AS Media

Verdachte moord Romy voor de rechter

HOEVELAKEN (ANP) De veertienjarige verdachte van de moord op Romy uit Hoevelaken hoort volgende week vrijdag welke straf het Openbaar Ministerie tegen hem eist. De rechtbank in Utrecht heeft de hele dag uitgetrokken voor de zaak, die achter gesloten deuren wordt behandeld omdat de verdachte minderjarig is.

De jongen heeft bekend dat hij het meisje van veertien jaar seksueel heeft misbruikt en daarna heeft gedood. Ze kenden elkaar van hun school in het Gelderse De Glind. Het lichaam van het meisje is op 2 juni gevonden in een sloot in Achterveld, dichtbij De Glind.

De verdwijning en dood van het jonge meisje zorgden voor grote ophef. Vooral ook omdat vrijwel gelijktijdig met Romy de eveneens veertienjarige Savannah uit het nabijgelegen Bunschoten verdween. Haar lichaam werd enkele dagen later gevonden in het water bij een industrieterrein in Bunschoten. Een zestienjarige jongen uit Den Bosch zit hiervoor vast. De rechtbank gaat later deze maand verder met de zaak tegen deze jongen. Het is volgens een woordvoerder van de rechtbank nog niet bekend of deze zaak ook achter gesloten deuren zal plaatshebben.