• ARJEN GERRITSMA

Veiling voor het Glazen Huys

NIJKERK Wie meedoet aan het Glazen Huys Nijkerk is binnen no time 'verkocht'. Dat weten presentatoren Jannick Benschop en Nelleke den Besten al lang. Wat nog niet verkocht is, zijn unieke veilingitems. Door winters weer ging de veiling van de NOV en BHN maandag niet door. Vrijdag vindt de veiling alsnog plaats.

Veilingmeester Dennis van den Hoogen prijst vrijdagavond 15 december van 21.00 tot 22.00 uur een lijst met bijzondere veilingitems aan in het Winterpaviljoen van Nijkerk on Ice. De unieke items zijn aangeboden door ondernemers van de Nijkerkse Ondernemersvereniging en de Bedrijvenkring Hoevelaken-Nijkerk, de opbrengst gaat naar Het Glazen Huys Nijkerk. Die avond is er voor de jeugd ook een kleurrijke disco op het ijs, aangeboden door ABZ Diervoeding en Showdesign.

BIJZONDERE ITEMS Bieders kunnen vrijdagavond kiezen uit een keur aan bijzondere items: een Philips Smart TV (TriAV), een midweek of weekend weg met een camper (Como Campers), een luchtballonvaart (Univé Nijkerk). Ondernemers uit Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen stelden opnieuw een mooie lijst waardevolle items samen. Op die lijst staan verder onder meer een Boretti Stoomoven met grill, een Boretti Beermachine en een driedelige BK-pannenset (Inbouwhal en Eigenhuis Groep), drie prachtige ingelijste foto's van een reebok, buizerd en stoomgemaal Hertog Reijnout (Arjen Gerritsma, Graphic Sound), een blender van Nutribullit (Expert Nijkerk), een langwerpig gekleurde glazen schaal (Passe Partout), een padelclinic (NTC) en diverse badkameraccessoires (Keukensale).

Wie liever iets lekkers wil, kan bieden op de Weihnachtsstollen (Bakkerij Toebast), een lunchbon (Kade 10 in samenwerking met TUI) en 10 overheerlijke sneeuwmannenmacarons van masterchef Hilde van Maanen. Iedereen is welkom om mee te bieden op alle items. Veilingmeester Dennis van den Hoogen prijst de items vrijdagavond tussen 21.00 en 22.00 uur aan bij Nijkerk on Ice, zodat deelnemers aan de veiling flink tegen elkaar op kunnen bieden. Voor ondernemers zijn er ook nog de aantrekkelijke cursus bedrijfshulpverlening (Hulpvaardige Handen) en een bedrijfswebsite (Chapeu Digital) in de aanbieding. De opbrengst van de veiling gaat naar de acht lokale goede doelen van Het Glazen Huys Nijkerk en 3FM Serious Request.

KLEURRIJKE IJSDISCO Voor de jeugd staat er vrijdagavond ook iets bijzonders op het programma. ABZ Diervoeding wil meer doen dan alleen geld doneren aan het Glazen Huys Nijkerk. Het Nijkerkse bedrijf doet de jeugd daarom een kleurrijke ijsdisco cadeau. Deze vindt plaats van 19.00 uur tot 22.00 uur bij Nijkerk on Ice. Bij de entree ontvangen kinderen en jongeren die een kaartje kopen van ABZ Diervoeding een gekleurd armbandje met een lampje. Op het ijs maakt Showdesign er een lichtspektakel van.

Schaatsers kunnen elk kwartier stemmen over het nummer dat zij willen horen. DJ Bob roept steeds twee nieuwe plaatjes om die ook - met een bepaalde kleur - op een scherm verschijnen. De schaatsers kiezen door te schaatsen naar het gekleurde lichtvlak op de ijsbaan dat bij het nummer van hun keuze hoort. Zo bepalen de schaatsers zelf de playlist.

Het Glazen Huys Nijkerk is de hele week live te volgen op radio (106.8 fm), televisie en internet.

Kijk voor meer informatie op www.hetglazenhuysnijkerk.nl.