• Yannick Bouw maakte zaterdag zijn dertigste competitietreffer, maar toch verloor Veensche Boys tegen FC Horst.

    Kees van den Heuvel

Veensche Boys heeft pijlen gericht op nacompetitie

NIJKERKERVEEN Yannick Bouw maakte zaterdag zijn dertigste competitietreffer, maar het bleek onvoldoende voor Veensche Boys tegen FC Horst (1-4). ,,De komende duels moeten we weer groeien naar een hoger niveau om alsnog promotie af te dwingen via de nacompetitie."

Rob Schoon

Veensche Boys leek lange tijd op weg naar de titel, maar sinds de winterstop verloopt het toch wat stroever. ,,We hebben te vaak punten weggegeven en Scherpenzeel bleef maar winnen. Dan zijn zij de terechte kampioen kan je vaststellen. Het echte geloof in het kampioenschap was er de laatste weken al niet meer", aldus de topscorer.

SCHERPTE Zaterdag tegen Horst speelde Veensche Boys aanvankelijk niet slecht, vond Bouw. ,,In de eerste helft hadden we duidelijk het betere van het spel en hadden we op voorsprong moeten komen. In het gehele duel zijn er echter drie treffers van ons afgekeurd, waar ik bij minimaal twee ervan ernstige twijfels heb." Namens Horst scoorde Ramazan Leenbeek na een half uur wel, zodat het bij rust 0-1 was.

,,Daarna zag je dat we te weinig konden brengen om het duel nog te kantelen. Wellicht toch een tekort aan scherpte, want kwalitatief hebben we een betere ploeg." FC Horst bleek wel uiterst effectief en liep via Elroy Martens (2x) en Paul van Prehn uit naar 0-4, waarna Yannick Bouw de 1-4 eindstand in de slotminuut aantekende.

GOEDE PRESTATIE Het was de dertigste van Bouw, een aantal waar menig team en trainer van droomt voor een aanvaller. ,,Ik wilde dit seizoen meer scoren dan vorig jaar en dat is wel gelukt. Daar ben ik heel tevreden over, maar als we niet promoveren, is de grootste glans eraf. Maar daar gaan we aan werken."

Persoonlijk heeft zijn scoringsdrift succes opgeleverd, want volgend seizoen speelt Bouw bij Eemdijk. ,,Ik verwacht dat ze promoveren naar de derde divisie, dus dat wordt aanpoten. Ik ben goed fit en train soms al mee om te wennen aan het niveau. Als het nieuwe seizoen begint, wil ik er meteen staan."

GOED AFSLUITEN Maar Veensche Boys is dit seizoen nog het allerbelangrijkste. ,,We hebben een goede ploeg, dus promotie moeten we aankunnen. En met de nieuwbouw hebben we een fantastisch complex. De vereniging is toe aan een stapje hoger en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen."

De laatste twee competitieduels tegen Blauw-Geel '55 en Valleivogels hebben weinig waarde, al ziet Yannick Bouw dat anders. ,,Goed spelen en de tweede plaats behouden, want dan mag je de nacompetitie met een thuisduel beginnen."

Zaterdag 2 juni staat al in de agenda ,,Onze pijlen zijn gericht op het winnen van de nacompetitie, laat dat duidelijk zijn. De komende duels willen we vooral ritme en vertrouwen tanken. Werken aan complete scherpte, want dat zullen we nodig hebben om te promoveren."