• Elin Pater was zaterdag te gast in De Aanloop om te vertellen over haar kaartenactie.

    Aalt Guliker

Veel acties voor Het Glazen Huys Nijkerk

NIJKERK Kaarten kopen bij Elin Pater, een pretecho laten maken bij de verloskundigen van De Oorsprong, een bijzonder diner, verzoeknummers op het carillon, meedoen aan de Top Team Pub Quiz van de Lions Club of tanken bij Bast Driedorp; er zijn veel manieren waarop je dit jaar een steentje bij kunt dragen aan Het Glazen Huys Nijkerk. In de week van 11 tot en met 16 december een plaatje aanvragen bij de dj's kan natuurlijk ook.

Elin Pater verkoopt speciale kaarten met foto's van Aalt Guliker en Henk Potze gemaakt in Nijkerk en Nijkerkerveen en enkele Veluwse spreuken. Dries Huisman van Grafisch Bedrijf Bokhorst uit Nunspeet heeft de kaarten gedrukt. Een setje kost 3,50 euro, drie sets voor een tientje. Elin verkoopt haar kaarten op diverse plaatsen. Kijk op de Facebookpagina voor meer informatie.

CARILLON Wie dit jaar een plaatje wil aanvragen bij Het Glazen Huys Nijkerk kan kiezen: de dj draait het verzoeknummer óf beiaardier Wim Ruitenbeek speelt 'm op het carillon van de mooiste toren van Nederland. Carillonverzoekjes mogen de hele actieweek (tot 12.00 uur op vrijdag 15 december) gekozen worden uit een lijst met geschikte nummers. Wim speelt de vier of vijf nummers die het meest gekozen zijn óf die het meeste geld opbrengen. Bij de brievenbus van het Glazen Huys, of door te bellen naar 033-2460101, kunnen de verzoeknummers worden ingediend.

PRETECHO Op zaterdag 9 december maken de verloskundigen van De Oorsprong pretecho's voor Het Glazen Huys Nijkerk. Wie een kindje verwacht, kan voor 20 euro een echo laten maken. De volledige opbrengst gaat naar de negen goede doelen waarvoor dit jaar geld wordt opgehaald: Hospice Nijkerk, de Voedselbank, Leergeld Nijkerk, Sint Nicolaas Comité Nijkerkerveen, Steunpunt Welzijn Ouderen Hoevelaken, Hello You, de Dierenambulance, Nijkerk voor Gruisor en 3FM Serious Request.

MEER ACTIES TUI Nijkerk doneert 10 euro per boeking in de maand december, smartlappenkoor 'Uit het leven gegrepen' uit Hoevelaken geeft maandag 11 december een benefietconcert in Princesse en de Nijkerkse Ondernemersvereniging en Bedrijvenkring Hoevelaken-Nijkerk organiseren dit jaar de veiling. Op donderdagavond 14 december staat voor dames het Running Dinner van Curves Nijkerk op de agenda en quizliefhebbers kunnen vrijdagavond 15 december meespelen aan de Top Team Pub Quiz van de Lions Club bij eetcafé Old Niekark. Ook het tanken van brandstof levert geld op voor Het Glazen Huys Nijkerk: Bast Driedorp verdubbelt elke cent per liter die gespaard wordt.

Kijk voor alle acties en hoe je daaraan mee kunt doen óf zelf een actie kunt starten op www.hetglazenhuysnijkerk.nl of op Facebook.