Varkensoor aan hek moskee Nijkerk

NIJKERK Onbekenden hebben vrijdag een varkensoor gehangen aan het hek van de Ennour moskee in Nijkerk. Dat meldt de website Nieuws.Marokko.nl. Het oor werd na het vrijdaggebed gevonden door moskeegangers.

Wellicht is het oor aan het hek gehangen tijdens het gebed want daarvoor werd het oor niet gezien door moskeebezoekers. De verbijstering bij Nijkerkse moslims is dan ook groot. Zeker omdat het alweer de tweede keer is dat hun moskee het doelwit is van een dergelijke actie.

Eind november vernielde iemand het hek rond het religieus gebouw door er tegen aan te rijden. De politie gaat uit van een bewuste zet. Verdachten werden echter niet opgepakt. Bij de moslimgemeenschap in de Gelderse gemeente groeien de zorgen over hun veiligheid.

,,Het is alweer de tweede keer in korte tijd dat onze moskee het doelwit is. Eerst rijdt iemand met zijn auto tegen hek en nu dit. Gelukkig zijn er camerabeelden, die er hopelijk voor zorgen dat de dader(s) worden gepakt'', zegt Nijkerker Azzeddine tegen Marokko.nl.

Hij gaat verder: ,,Wij maken bijna veertig jaar deel uit van Nijkerk en hebben nooit problemen gehad. We gaan graag met mensen in gesprek voor onderling begrip en tolerantie, dat is de kracht van de Nijkerkers, maar als mensen geweld en provocatie gaan gebruiken is dat natuurlijk onacceptabel.''