• Van Lodenstein College

Van Lodenstein College eerste bij Skills Talents

HOEVELAKEN Leerlingen van Profiel Groen van het Van Lodenstein College uit Hoevelaken hebben donderdag meegedaan aan de landelijke vakwedstrijden van Skills Talents. In de categorie Tuinontwerp en -aanleg werd opnieuw de eerste plaats behaald.

Het team van deze school was eerder al eerste geworden bij de provinciale vakwedstrijden. Het beste VMBO-team in de categorie Tuinontwerp en -aanleg bestond uit Elbert van Dijk (Kesteren), Thijs Kleijer (Kootwijkerbroek) en Chris van der Horst (Leerbroek). Zij moesten binnen bepaalde tijd drie mobiele tuinonderdelen maken. Het ging om een terrasgedeelte, een bankje en een bloembak met rechtopstaande wand. Deze onderdelen zijn ondertussen geschonken aan een zorginstelling in Zwolle.

Groendocent Van Engelen: ,,Wat was dit team vakkundig bezig! Het is voor ons als school een bewijs dat de lessen Groen in combinatie met het werken op bedrijven in de regio zijn vruchten afwerpt."

Skills Netherlands promoot het belang van het vakmanschap en het beroepsonderwijs. Daarbij richt Skills Netherlands zich met al haar activiteiten op drie pijlers: imagoverbetering, talentontwikkeling en beroeps- en loopbaanoriëntatie (LOB). Skills Netherlands organiseert daarvoor jaarlijks de Skills Talents.