• Arjen Gerritsma

Van den Tweel Groep steunt Het Glazen Huys Nijkerk met 5000 euro

NIJKERK De vijfde editie van Het Glazen Huys Nijkerk kent een goede start met de sponsortoezegging van de Van den Tweel Groep. Het bedrijf van Nijkerker Gerard van den Tweel steunt de lokale goededoelenactie met maar liefst 5.000 euro en is daarmee de eerste dagsponsor.

,,Mijn ouders zeiden altijd: 'Als je het zelf goed hebt, dan moet je ook met anderen kunnen delen'", vertelt Gerard van den Tweel. ,,Wij willen als bedrijf iets betekenen voor de samenleving." Hij draagt alle goede doelen die Het Glazen Huys Nijkerk steunt een warm hart toe. Zelf is hij op de laatste actiedag (zaterdag 16 december) in en om het Glazen Huys op het Plein aanwezig en die avond maakt hij tijdens het eindfeest het totaalbedrag dat is opgehaald bekend. ,,Als mensen iets kunnen missen, is het goed een donatie te doen. Die hoeft niet groot te zijn, want vele kleine bijdragen vormen samen ook een mooi bedrag."

NEGEN DOELEN Het Glazen Huys Nijkerk zet zich dit jaar in voor acht lokale goede doelen: Leergeld Nijkerk, Hospice Nijkerk, Hello You, Sint Nicolaas Comité Nijkerkerveen, Steunpunt Welzijn Ouderen Hoevelaken, de Voedselbank, de Dierenambulance en Nijkerk voor Gruisor. Net als deze doelen ontvangt ook 3FM Serious Request dit jaar één negende deel van de totaalopbrengst. In het Glazen Huis in Apeldoorn haalt 3FM dit jaar geld op om gezinnen te herenigen.

VERZOEKNUMMERS Voorzitter Ely Hackmann: ,,Met aantrekkelijke sponsorpakketten op maat willen we grote bedrijven ertoe bewegen een dag te sponsoren. We bespreken met hen hoe we hun dag gaan indelen. Uiteraard moet dat passen binnen het concept van Het Glazen Huys, dat verzoeknummers draait in ruil voor donaties. Er is ruimte voor reclame, we sturen verslaggevers naar bedrijven om livebeelden te maken, of gaan in het Glazen Huys in gesprek met de ondernemer. En we kunnen natuurlijk zijn favoriete muziek draaien. Of die van zijn personeel of zijn klanten."

Hackmann benadrukt dat alle bijdragen en alle acties voor de goede doelen tellen en roept alle inwoners, scholen en bedrijven op ook mee te doen. Meer informatie op www.hetglazenhuysnijkerk.nl.