• Archief BDU Media

Van den Brink nieuwe voorzitter Commissie Ruimtelijke Kwaliteit

NIJKERK Jan van den Brink wordt de nieuwe voorzitter van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit van de gemeente Nijkerk. Hij volgt daarmee Bertie Lemstra op die eerder had aangegeven alleen te willen aanblijven tot er een nieuwe voorzitter was gevonden.

Wijnand Kooijmans

De commissie speelt een belangrijke rol bij het adviseren aan het college van burgemeester en wethouders als het gaat om het behoud van cultureel- en landschappelijk erfgoed. De commissie adviseert onder meer over aanpassingen aan monumentale gebouwen.

SOLLICITATIEPROCEDURE Voor het voorzitterschap heeft het college een open sollicitatieprocedure gevoerd. Iedereen die zich geschikt voelde voor deze functie kon hierop reageren. Dat kan omdat van de voorzitter geen inhoudelijke kennis direct wordt verwacht, alleen dat hij of zij de vergaderingen in goede banen kan leiden.

VAN DEN BRINK Van den Brink is geen onbekende in Nijkerk. Zo is hij actief binnen het Platform Binnenstad en staat de werkgroep die de plannen voor het toekomstige Jumbo terrein moet begeleiden onder zijn leiding. De benoeming gaat in per 1 november. Als deskundige treedt dan tevens Lucas Reijmer aan als commissielid. Hij is de vertegenwoordiger van het Gelders Genootschap.