• Aalt van de Bunt: 'De Horecadag wordt een spetterende avond.'

    Aalt van de Bunt

Van de Bunt: 'Doe vooral je eigen ding'

NIJKERK De Horecadag in Nijkerk op woensdag 10 juli belooft weer een groot spektakel te worden. Maar voor het zo ver is, geeft één van de organisatoren - Aalt van de Bunt - zich in de rubriek 'Op de man af' bloot voor het grote publiek.

Leeftijd: 55 jaar.

Woonplaats: Nijkerk.

Beroep: Zelfstandig mkb-adviseur bij A+B Adviesgroep in Nijkerk.

Vrijwilligerswerk: Dat heb ik nogal wat: * bestuurslid Nijkerkse Ondernemers Vereniging( NOV ) * bestuurslid stichting De Mooiste Verlicht, we proberen geld bij een te krijgen om de mooiste kerktoren van Nederland in nieuwe prachtige maar ook duurzame verlichting te laten zetten * binnen de voetbal vereniging NSC ben ik betrokken met alles wat met het sportcomplex te maken heeft, inclusief een eventuele verhuizing * ik zit in de werkgroep evenementen en activiteiten van Platform 2.0 , waarin de gemeente, de ondernemers in het centrum, de vastgoedeigenaren en de bewoners proberen het centrum van Nijkerk nog leuker en levendiger te maken.

Hobby's: Naast mijn vrijwilligersactiviteiten en mijn 'gewone werk' beleef ik veel plezier samen met mijn gezin en ik probeer regelmatig een stuk te fietsen en te ervaren hoe gezellig Nijkerk kan zijn.

Wat kunnen we van de Horecadag verwachten? Horecadag 2019 wordt een spetterde avond. Natuurlijk zijn we afhankelijk van het weer, maar de voorspellingen zien er goed uit. Goed ook om te melden dat Horecadag wordt georganiseerd door de NOV in samenwerking met nagenoeg alle horecaondernemers rond het Plein. Het is goed te zien dat er meer en meer wordt samengewerkt. Om 18.00 uur start op het Plein de dansschool LDC met een fantastische demonstratie. Dit is geweldig om te zien en ook heel erg leuk voor onze jeugdige gasten. Daarbij en het is inmiddels een traditie, komt het schuimkanon voor het derde achtereenvolgende jaar. Wat is er leuker dat te dansen en springen en verstoppen in schuim van wel een meter hoog? Na LDC wordt het programma verder ingevuld door de formatie Floorjaxx. De naam zal veel mensen niet zo veel zeggen, maar ze maken momenteel furore door hun shows in de afterparty's van Dré Hazes. Het is geweldig muzikaal, een prachtige show, met DJ's , vocals Sax en meer. Echt een aanrader.

Wat wordt het hoogtepunt? Het hoogtepunt zal voor iedereen anders zijn, de nadruk ligt wat mij betreft op gezelligheid en veelzijdigheid.

Drie belangrijkste apps op telefoon? Whatsapp, NuSport en ik denk ook wel mijn mail.

Wat zou u graag doen, maar heeft u nog nooit gedaan? Alhoewel ik geld niet erg belangrijk vind, lijkt het me wel leuk om de staatsloterij een keer te winnen.

Met welke beroemdheid zou u een keer uit eten willen gaan? Eddie Vedder, fantastische muzikant, tekstschrijver, zanger performer. Ik beleef zoveel plezier aan de muziek die hij maakt.

Wat zouden oud-klasgenoten op een reünie over u zeggen? Je bent wel wat gegroeid. Vroeger was je zo'n klein en verlegen ventje, daar is weinig meer van over.

Lijfspreuk: Doe je eigen ding en val een ander daar niet mee lastig.

Wat is uw definitie van geluk? Geluk is als je gemiddeld gesproken vaak blij kunt zijn. Dat heeft vooral te maken met je eigen instelling, de mensen op je heen en de gezondheid van de mensen die je dierbaar zijn (en hun geliefden).

Wat is uw slechtste gewoonte? Als laatste weggaan.

Waar geeft u los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit? Ik denk aan de mensen die op ons kantoor werken. Maar daar krijgen we ook heel veel voor terug.

Welk tv-programma wilt u niet missen? Ik kijk weinig tv, er zijn geen programma's die ik niet wil missen. Maar afgelopen seizoen keek ik wel erg graag naar de nodige samenvattingen van eredivisievoetbal.

Favoriete Netflix-serie? Kijk ik nagenoeg niet, ik heb leukere dingen te doen.

Zou wel eens een dag willen ruilen met? Waarom? Matthijs de Ligt, het is toch bijzonder als je zo jong bent en zo goed kunt voetballen, maar je ook nog zo goed kunt presenteren. Ik ben wel benieuwd hoe zo'n dag er uitziet.

Wat was als kind uw droomberoep? Ik wilde graag boer worden, of boswachter. Het is wat anders gelopen. Boer worden kon ik niet betalen en boswachter is als beroep wel zo'n beetje uitgestorven. En omdat ik wel aardig kon leren, ben ik uiteindelijk accountant geworden. Ook heel leuk trouwens.

Wat is uw mooiste jeugdherinnering? Dat zijn er nogal wat, een meest bijgebleven is het eindeloos buitenspelen met alle buurtkinderen.

Wie is uw grote voorbeeld? Heb ik niet. Ik probeer van veel mensen wat op te steken en vooral m'n eigen ding te doen.

Wat is uw favoriete muziek? Mijn favoriete muziek zit in de Rock-hoek. Pearl Jam en Foo Fighters kan ik uren naar kijken en luisteren. Maar ik ben wel heel erg breed qua interesses, vind heel veel lekker om naar te luisteren. Speciale vermelding voor Thé Lau/The Scene.

Bent u (bij)gelovig? Ik ben gelovig opgevoed.

Waar kunnen ze u voor wakker maken? Als dat overdag is, voor een gezellig praatje of een inhoudelijk goed gesprek. Als het 's nachts is liever niet wakker maken.

Favoriet eten? Ook op dit gebied durf ik me veelzijdig te noemen. Ik vind nagenoeg alles lekker en kan erg van eten genieten.

Als u het voor het zeggen had in de gemeente Nijkerk, wat zou u dan als eerste veranderen? Het is makkelijk om vanaf de buitenkant dingen te roepen en ik besef dat er overal wel haken en ogen aan zitten, maar ik zou de havenkom echt op zijn kop gooien, maak daar wat leuks van. Daar wordt momenteel ook hard over nagedacht, ik ben benieuwd wat er uit komt. En verder zou het fijn zijn als er nog meer dan nu door ondernemers zou worden samengewerkt.

Wat zou u doen met een miljoen? Mijn pensioenkrater aanzuiveren.

Wat is uw grootste ergernis? De ontkenning van het milieuprobleem.