• Harry Koelewijn

UVV Nijkerk wint vrijwilligersprijs voor initiatief Nijkerkse fietsvierdaagse

NIJKERK De Unie van Vrijwilligers (UVV) Nijkerk heeft een prijsvraag die is uitgeschreven onder de afdelingen van de UVV Nederland gewonnen. Dat maakte het bestuur van de Stichting Charlotte s'Jacob Fonds op dinsdag bekend. De unie won de prijs voor de Nijkerkse fietsvierdaagse.

De prijs van 2000 euro werd aan Bert de Graaf, voorzitter van de UVV Nijkerk, en aan Jan Verweij, bestuurslid van de UVV Nijkerk en initiatiefnemer van de fietsvierdaagse, uitgereikt.

BELEVENIS De Nijkerkse Fiets4daagse wordt een jaarlijks terugkerend evenement voor recreatieve fietsers en bezitters van een scootmobiel in de tweede week van september. De natuur en de belevenis staan voor deelnemers voorop. 

EXPERTISE Op initiatief van de UVV Nijkerk is er een samenwerking gezocht met IVN Educatie Nijkerk en de toerfietsclub Voek Nijkerk. Voor de UVV Nijkerk betekent deze fietsvierdaagse dat het een extra boost kan geven aan de bestaande UVV-activiteiten, zoals recreatief fietsen en de scootmobielclub. Hiermee kunnen nieuwe deelnemers aangetrokken worden, wat past binnen de doelstelling van ontmoeten, ontspannen en bewegen voor de doelgroep 55+.

NETWERK Daarnaast biedt de samenwerking met andere organisaties de mogelijkheid om het netwerk uit te breiden en andersoortige expertise binnen te halen. Zo kan de UVV nieuwe activiteiten ontwikkelen.

VERNIEUWEND KARAKTER Het bestuur van het Charlotte s'Jacob Fonds prijst het maatschappelijk belang en het vernieuwende karakter van het project. Dit is mede vanwege het feit dat de vierdaagse ook open staat voor bezitters van scootmobiels. De prijs is een stimulans om verder te gaan op de weg van lokale samenwerking en heeft in die zin ook een voorbeeldwerking voor andere UVV-afdelingen in Nederland.

VERVOERSDIENST Voor de UVV Nijkerk is het al de tweede keer dat zij deze prijs hebben gewonnen. Twee jaar geleden kregen zij deze vrijwilligersprijs ook al toegekend. Toen wonnen ze de prijs voor de met de Bibliotheek Nijkerk opgezette vervoersdienst voor ouderen die niet meer zelfstandig naar de bibliotheek kunnen.