• Hans Root (achter de barbecue), uitbater van Sportcafé De Slag in Hoevelaken, heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in het activiteitenterrein, zoals de achttien holes midgetgolfbaan.

    Theo Zuurman

Uitbater Hans Root: 'De Slag blijft open!'

HOEVELAKEN Hij wil het wel van de daken schreeuwen: ,,De Slag blijft open!'. Hans Root, uitbater van Sportcafé De Slag. Dit sportcafé is onderdeel van Sportcomplex De Slag in Hoevelaken, dat bestaat uit een zwembad, een sporthal en een sportcafé met midgetgolfbaan en activiteitenterrein. De gemeente Nijkerk, waar Hoevelaken sinds 2000 mee gefuseerd is, heeft in de zomer van 2014 besloten een nieuw zwembad op de Spoorkamp te bouwen en na de opening van dit bad de zwembaden De Slag in Hoevelaken en Bloemendaal in Nijkerk te sluiten. Volgens de laatste berichten van de gemeente is dat in augustus 2018.

Theo Zuurman

De laatste twee jaren heeft Hans Root wel honderden keren moeten uitleggen dat alleen het zwembad gaat sluiten en de sporthal en het sportcafé gewoon open blijven. ,,Doordat we alle drie onder dezelfde naam opereren, komt dit misverstand de wereld in en dat wil ik er zo snel mogelijk uit hebben, want het kost me gewoon nu al omzet'', vertelt Root. Het zwembad is in november 1981 geopend en de sporthal en het sportcafé vier jaar later in 1985.

BRUISEND SPORTCAFE Root vindt dat de berichten over de sluiting van zwembad De Slag een negatieve uitwerking heeft en niet alleen op zijn sportcafé, ,,het zwembad blijft nog twee jaar zeker open en er zijn volop activiteiten, ze zijn daar echt niet aan het afbouwen of erger nog, al dicht. Banen zwemmen, aquasport, ouder en kind zwemmen, vrij zwemmen, mini-polo en het populaire disco zwemmen, het kan allemaal nog volop. In de sporthal wordt ook nog gevolleybald, badminton gespeeld, gekorfbald, zaalvoetbal gespeeld en men kan er sinds kort zelfs de zaal per uur huren. Ons sportcafé bruist van activiteiten, binnen kan men na het sporten aan twee gezellige bars napraten onder het genot van een hapje en drankje, voetballen op een groot scherm kijken, er staan twee biljarts, er kan gedart worden en het is een prima ruimte voor feesten mét of zonder podium. Er worden hier al jarenlang bedrijfs- en verenigingsfeesten met buffet en BBQ, verjaardagen, recepties, carnaval, bingo en de laatste jaren geboortefeesten en zelfs herdenkingsbijeenkomsten na een begrafenis of crematie georganiseerd. Ook feesten met live muziek en/of DJ's zijn populair en volgend jaar gaan we het Oldtimers Festival Hoevelaken weer nieuw leven inblazen, samen met Rock 'n Roll muziek'', zegt Hans Root.

VEEL GEINVESTEERD De laatste jaren heeft de uitbater van Sportcafé De Slag veel geïnvesteerd in het activiteitenterrein, bestaande uit een midgetgolfbaan van achttien holes, een jeu de boules baan, een buitenbar en een groot terras. ,,Bij kinder- of familiefeesten kunnen we er makkelijk een groot springkussen plaatsen. Er kan hier zoveel, de ruimte geeft veel mogelijkheden, iedereen is welkom om eens vrijblijvend te komen kijken en plannen te bespreken. De deur staat hier altijd open en wat mij betreft blijft dat zo, met of zonder zwembad'', besluit Hans Root strijdbaar.

Sportcafé De Slag, Zuiderinslag 2, Hoevelaken, 06-23850767, www.sportcafedeslag.nl.