• Politie

Twee dames slachtoffer van babbeltruc

NIJKERK Twee dames op leeftijd zijn vrijdag slachtoffer geworden van een babbeltruc. Op de Hoefslag in Nijkerk sloop aan het einde van de ochtend een man via de achterdeur de woning van het slachtoffer binnen. Even later werd ook een vrouw op de Elzenlaan in Hoevelaken slachtoffer van een babbeltruc.

In Nijkerk werd de man die de woning binnengeslopen was, betrapt door de bewoonster. Hij zei dat de waterdruk opgemeten moesten worden en maakte hij zich snel uit de voeten. Volgens de politie heeft de insluiper een normaal postuur en is hij ongeveer 1.70 meter lang. De dader heeft een blanke huidskleur en lichtbruin haar. 

VLIEGTUIGBOM Kort op de melding in Nijkerk werd een vrouw op de Elzenlaan in Hoevelaken ook slachtoffer van een babbeltruc. ,,Er werd hierbij gebruik (misbruik) gemaakt van de gevonden vliegtuigbom in het bos", zo vertelt de wijkagent. Bij de babbeltruc in Hoevelaken waren twee daders betrokken, twee mannen die in een grijze bestelauto reden. 

[SIGNALEMENT[ De eerste verdachte is een man van 30 of 32 jaar oud, ongeveer 1.85 meter lang en heeft volgens de politie een slungelig/mager postuur. Hij heeft een blanke huidskleur, sprak Nederlands zonder accent, maar wel binnensmonds. Verder heeft hij donkerblond golvend haar achterover gekamd en droeg hij een donkerblauw t-shirt met korte mouwen en een donkerblauwe lange broek. 

De tweede verdachte, ook een man, is 27 of 28 jaar oud, ongeveer 1.60 meter lang en heeft een gezet postuur. Hij sprak Nederlands met een accent en heeft een licht getinte huidskleur. Verder heeft hij kort donkerkleurig haar waarbij de zijkanten opgeschoren zijn. Hij droeg een grijs/beige shirt met lange mouwen.

BUIT Volgens de wijkagent lijkt het erop dat er geen buit is gemaakt. Wel is de politie op zoek naar getuigen. Wie iets gezien heeft, kan contact opnemen met de politie via 0900 8844.