• Aalt Guliker

Traditioneel Oranjeconcert Streekmannenkoor

NIJKERK Voor het 40ste jaar organiseert het Christelijk Streekmannenkoor Noord-West Veluwe het Oranjeconcert in de Grote Kerk. Dirigent Martin Mans heeft ook dit jaar een aantrekkelijk breed programma samengesteld.

Voor de muzikale omlijsting van het Oranjeconcert zorgen Marjolein de Wit op fluit, Mark Brandwijk op vleugel, Arjan en Edith Post op trompet, Wim de Penning op synthesizer, Marco den Toom op orgel en Peter Estié als koorsolist. Het Ensemble Noord-West Veluwe zingt eveneens een aantal liederen.

Het Christelijk Streekmannenkoor Noord-West Veluwe, Nijkerk is 1 oktober 1976 opgericht. Dit jaar bestaat het koor dus 40 jaar. Vanaf 1995 is Martin Mans dirigent. Het repertoire van het koor is zeer divers. Zij geven verschillende concerten en optredens, zowel in als buiten Nijkerk. Hoogtepunten zijn het jaarlijks Oranjeconcert en Adventsconcert in Nijkerk en het Passie- en Paasconcert in Bunschoten. Verder nog Kathedraalconcerten en een groots kerstconcert in de Sint Jan te Gouda. Ook werken ze met enige regelmaat mee aan zangdiensten in onder meer Amersfoort, Apeldoorn, Bunschoten en Rotterdam. Er zijn in de loop der jaren diverse cd's opgenomen. In 2010 verscheen de laatste: 35 jaar Chr. Streekmannenkoor Noord-West Veluwe, Nijkerk.

Dinsdag 26 april, aanvang 20:00 uur. Toegang in de Grote Kerk is gratis. Ter bestrijding van de onkosten wordt er een collecte gehouden.