Touwtrekken op de Middelaarseweg

HOEVELAKEN Op zaterdagmiddag 13 juni wordt vanaf 15.00 uur op de Middelaarseweg 6 in Hoevelaken voor de elfde keer al weer het Hoevelakense touwtrek kampioenschap gehouden. Het belooft deze keer een extra groot spektakel te worden omdat er ook een avondprogramma is dat om 19.00 uur begint.

Gerrit Steen

De organisatoren van het evenement, Arjan en Jeanette de Lange, vonden dat er buiten de Dorpsdag om veel te weinig evenementen in Hoevelaken worden georganiseerd en willen daar actief verandering in brengen. Arjan de Lange vertelt enthousiast: "Het touwtrekken is een gezellige dag voor iedereen vol hoop, strijd, wanhoop, verdriet, glorie, ondergang, zweet en een zwaar bevochten overwinning. Dat allemaal onder het genot van een klein biertje. Ook leuk om te komen kijken en er met z'n allen een leuke en sportieve middag van te maken."

CHAUFFEURSKLASSE ,,Dit jaar ziet er wat anders uit als voorgaande jaren. We hebben nu een middag- en avondprogramma. 's Middags zal het zelfde zijn, dan starten we om 15.00 uur  met de volgende klassen: de heren ongetraind, de heren gevorderd, de dames en de jeugd klasse. Verder zijn we aan het proberen om een chauffeursklasse bij elkaar te krijgen. Dus chauffeurs die de hele week achter het stuur zitten kunnen dan op zaterdagmiddag een gezellig ontspannen potje touwtrekken, zo kunnen ze kunnen bij wijze van spreken de werkschoenen nog even aan houden. De ongetrainde, de gevorderde en de chauffeurs klasse trekken met z'n zessen aan het touw, de dames met z'n vijven. Voor de jeugd is het afhankelijk van de leeftijd (6 tot 8 spelers). Ieder team mag 2 wisselspelers inzetten en over een coach beschikken. Het middag programma zal tot ongeveer 18.00 uur duren."

INSCHRIJVEN ,,Ook zijn er officiële scheidsrechters en er is een officiële jury, want we willen wel dat het spelletje volgens de echte regels gespeeld wordt.'' Er kan nog ingeschreven worden. Dit kan via arjandelange@planet.nl of tel. 06-51935075. Het inschrijfgeld bedraagt net zoals vorige keren 10,00 euro per team. Alle teams gaan met een prijs naar huis en er is ook een grote wisselbeker voor de winnaar. Arjan: ,,Verder is er als randgebeuren een springkussen voor de kleintjes. Ook voor een natje en een droogje wordt gezorgd, we hebben aan alles gedacht."

AVONDPROGRAMMA Arjan vervolgt: ,,Het avondprogramma is een onderdeel van de zomercompetitie van de Nederlandse Touwtrekbond van gewest West. Hier doen de getrainde teams aan mee. De zomercompetitie is een competitie van zes zaterdagavonden, die elke keer bij een andere club wordt georganiseerd. Hier zullen ongeveer 13 teams aan meedoen. Het avondprogramma zal om 19.00 uur starten en zal tot ongeveer 22.00 uur duren. Belangstellenden zijn van harte welkom."

Foto: Het belooft weer een mooi evenement te worden aan de Middelaarseweg.