• Toneelgroep Het Gebeuren is razend enthousiast over de nieuwe voorstelling.

    Gerrit Steen

Toneelgroep Het Gebeuren brengt zelfgeschreven stuk

HOEVELAKEN Toneelgroep Het Gebeuren komt opnieuw met een zelfgemaakt toneelstuk. In het weekend van 8 en 9 april staan er maar liefst drie uitvoeringen van toneelgroep Het Gebeuren gepland in Dorpshuis De Stuw. En net als drie jaar geleden zullen zij een stuk presenteren dat zelf is geschreven: 'To be or not to be'.

Gerrit Steen

Karen Brouwer van Toneelgroep Het Gebeuren vertelt dat het niet meevalt om jaar in jaar uit een toneelstuk te vinden waarin alle spelers (13 inmiddels!) mee kunnen doen en dat ook nog eens past in het repertoire dat Het Gebeuren de afgelopen jaren heeft gebracht. Karen Brouwer: ,,De laatste twee jaar lukte dat met enige moeite nog, maar dit jaar werd geen geschikt stuk gevonden. Daarbij leek het succes in 2013 van 'Al de dagen van ons leven', dat ook zelfgeschreven was, maar moeilijk te overtreffen. Dus zat er maar één ding op, zelf weer in de pen klimmen."

Al in het voorjaar van 2015 werd een 'denktank' in het leven geroepen. Die bestond uit spelers Simone Bartels, Karen Brouwer en regisseur Mirjam Bosveld. Karen Brouwer: ,,Maandenlang kwamen we wekelijks bij elkaar om plannen te smeden en ideeën uit te wisselen. Zo werd een verhaal bedacht dat de spelers in de eerste repetities op basis van improvisatie hebben uitgespeeld. Die improvisaties werden gefilmd en dat leverde weer materiaal op om in het uiteindelijke script te verwerken. Toen het verhaal helemaal stond en de rollen duidelijk waren, is Mirjam het script gaan schrijven. En terwijl zij nog met het laatste bedrijf bezig was, werden de eerste vier bedrijven al druk ingestudeerd en met veel enthousiasme gerepeteerd!"

INHOUD ,,Nog twee maanden hard repeteren en dan gaan we laten zien wat we hebben bedacht. En dan hopen we dat ons publiek net zo enthousiast is als wijzelf over ons zelfgemaakte stuk To B or not to B!"  Waar gaat de voorstelling over? Karin Brouwer: ,,Joris is met zijn vrouw Sylvia de Bed & Breakfast 'To B or not to B' begonnen. Tot hun schrik blijken ze direct in de eerste week al meer dan vol te zitten, met gasten die allemaal om heel specifieke redenen voor hun B&B hebben gekozen. Daarnaast hebben Joris en Sylvia ook nog de zorg voor de moeder van Joris en voor het nichtje van Sylvia. Ko, de klussende buurman en Denise, de workshopbegeleidster, zorgen er mede voor dat deze eerste week géén rustige week is. Zullen alle gasten datgene vinden waarvoor ze zijn gekomen?"

MIDDAGVOORSTELLING ,,Met de voorstelling op zaterdagmiddag hopen we aan de vraag van ouderen en mindervaliden te voldoen. Maar iedereen is welkom op één van onze drie voorstellingen. De speeltijden zijn vrijdag 8 april 20.00 om uur, zaterdag 9 april om 15.00 uur en om 20.00 uur. Kaarten zijn vanaf 21 maart verkrijgbaar bij de plaatselijke boekhandel Bruna en Partycentrum De Haen. Kaarten kosten 10 euro (incl. kopje koffie/thee), voor 65+ & kids t/m 12 jaar 7,50 euro en de begeleider van een oudere of gehandicapte heeft gratis toegang."

foto De leden van Toneelgroep Het Gebeuren zijn druk bezig aan het nieuwe stuk.