• Gerrit Steen

Toch Koningsdagprogramma voor Hoevelaken

HOEVELAKEN Het nieuwe initiatief King Kriebels'18 zorgt toch niet voor koningsdagactiviteiten in Hoevelaken dit jaar. Eerder heeft Oranjevereniging aangekondigd geen Koningsdag te kunnen organiseren, waardoor King Kriebels in het leven is geroepen. Die laatste meldt dat de gemeente, Oranjevereniging en Hartje Hoevelaken toch zelf iets opzetten.

,,We hebben als team in een zeer korte tijd veel zaken kunnen regelen. We hadden een spectaculair line-up, entertainment was geregeld en sponsors waren geregeld. De Oranjevereniging heeft echter besloten om zelf Koningsdag 2018 zelf te organiseren. King Kriebels stond naar eigen zeggen open voor een eventuele samenwerking, maar wij zijn niet benaderd hiervoor en hebben onlangs gehoord dat het programma, financiering en vrijwilligers geregeld zijn. Doordat er een lange-termijn vergunning is verstrekt, kan door deze beslissing van de Oranjevereniging, de gemeente geen tweede vergunning verstrekken. We vinden dit enorm jammer, maar ons doel is gelukt en hopelijk gaat Koningsdag door! Wellicht kunnen we voor Hoevelaken in een later stadium iets betekenen."

HARTJE HOEVELAKEN Hartje Hoevelaken tuigt nu samen met de Oranjevereniging en enkele horecazaken toch een programma op, bevestigt Dennis Toebast. ,,Er is wat verwarring ontstaan, omdat een andere partij erin wilde springen, maar we hebben een borgstelling voor de vergunning van de gemeente en zijn nu druk bezig met de precieze invulling. Het zal wel wat kleiner zijn dan voorheen."

Er komt waarschijnlijk geen braderie en de parkeerplaats achter De Stuw is dit jaar niet nodig. ,,We richten ons op De Brink en De Wiekslag met een kinderprogramma en -entertainment, dj's en liveartiesten die nog wel geboekt moeten worden."

Zodra meer bekend is over de invulling, publiceren Hartje Hoevelaken en de Oranjevereniging hierover.