• Maranke Pater

Tim van Leijenhorst artiest op Gelderpop

NIJKERK Tim van Leijenhorst timmert nu twee jaar aan de weg als volkszanger. Onlangs deed hij mee aan grote talentenjachten als So You Think You Can Sing en House of Talents. Over een paar maanden staat hij als artiest op Gelderpop in Voorthuizen.

Maranke Pater

Overdag is hij vertegenwoordiger voor het hoveniersbedrijf van zijn broer, maar ‘s avonds schuift hij alles aan de kant om maar te kunnen zingen. ,,Ik ben altijd bezig met muziek. Sinds kort ben ik verhuisd naar het buitengebied van Nijkerk om lekker op mezelf te kunnen gaan wonen. Ik heb hier alle ruimte om ‘s avonds de band te kunnen ontvangen en om te oefenen.” Want dat hij graag een bekende zanger wil worden, dat is zeker. ,,Ik ben alleen maar bezig met boekingen en optredens om te investeren in mijn carrière. Dit is mijn droom.”

TALENTENJACHT Om meer bekendheid te krijgen bij het grote publiek doet hij mee aan diverse talentenjachten. ,,Ik vond het televisieprogramma House of Talents, waar ik als twaalfde ben geëindigd heel pittig. Emotioneel gezien was het een zware periode omdat je afscheid moet nemen van je familie en je volledig concentreert op de muziek. Je weet ook niet wanneer je weer naar huis zult gaan.” Onlangs deed hij mee aan de talentenjacht van Jantjes Verjaardag. ,,Dit is één van de grootste talentenjachten die er bestaat en er komt ook veel bij kijken als je winnaar wordt, want je bent dan de huisartiest van het café en je kunt een videoclip maken.”

GITAAR Van Leijenhorst heeft het gitaarspelen opgepakt. ,,Ik hoop dat ik volgend jaar met de hele band kan mee jengelen. Op die manier kun je een nog betere performance neerzetten als je aan het zingen bent. Alle ervaringen die ik op kan doen pak ik mee en ik merk dat mijn stembeheersing steeds beter wordt.”

GELDERPOP Hij werd door Stapelgek benaderd om deel te nemen aan Gelderpop. ,,Ik vind het zo gaaf dat ik voor Gelderpop ben gevraagd. Vorig jaar werd dit festival voor het eerst gehouden. In verschillende tenten is muziek te horen en zijn goede artiesten te zien.” Stapelgek brengt een programma waarbij het publiek kiest wat voor nummers er gedraaid worden. ,,Ze kunnen stemmen op een bepaald genre en vervolgens is er 15 minuten lang muziek van dat genre. Omdat ze een groter programma moeten bieden op Gelderpop hebben ze ook artiesten zoals ik benaderd. Mijn grote idolen Tino Martin en Dave Roelvink staan op de grotere podia, maar die zal ik backstage vast tegenkomen.”

SMAAKFESTIVAL Van Leijenhorst ziet Gelderpop dan ook als een opstapje naar meer succes. ,,Ik hoop mezelf goed te kunnen laten zien.” Op zaterdag 30 maart treedt Van Leijenhorst op het Smaakfestival op. ,,Het zal de eerste keer zijn dat ik met een band optreedt in Nijkerk.Ik zing van alles, Van een feestrepertoire tot kroegmuziek, van André Hazes tot De Jeugd van Tegenwoordig.” Hij is bezig met het maken van eigen muziekproducties. ,,Grant Scot, die ook deel heeft genomen aan The Voice of Holland helpt mij bij mijn producties. Het is mijn droom om ooit een eigen single op te nemen.”

In de aanloop naar Gelderpop gaat Van Leijenhorst kaarten verloten onder zijn volgers op Social Media. Voor meer informatie: www.facebook.com/timvanleijenhorst.