• Gerrit Steen
  • Gerrit Steen
  • Gerrit Steen
  • Wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh opent het tijdelijke schoolgebouw.  

    Gerrit Steen

Tijdelijke scholenlocatie Hoevelaken geopend

HOEVELAKEN Wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh heeft woensdagmorgen het tijdelijke schoolgebouw van de Willem Farelschool geopend op de oude locatie van zwembad De Slag in Hoevelaken. De Willem Farelschool is de eerste van de basisscholen in Hoevelaken die de komende vijf jaar wordt gerenoveerd. In de tussentijd wordt het gebouw van de Willem Farelschool aan de Dassenburcht gerenoveerd door Van Driesten Bouw en Campus Installatie. In juli kan de school terug naar haar vaste locatie.

De opening van de tijdelijke school werd verricht door wethouder Aboyaakoub en twee school opas. Leerling Aaron bracht de sleutel, waarin de echte sleutel was verborgen, waarna de deur werd geopend en een kijkje kon worden genomen in het gebouw. Dat gebouw is nog helemaal niet af, want de verhuizing duurt nog tot einde van de week. De tijdelijke portocabin locatie is geplaatst door De Meeuw toekomstbouwers.

Alle vijf basisscholen in Hoevelaken worden de komende jaren gerenoveerd. Daarom is er een tijdelijke school neergezet op het terrein naast Sportcafé De Slag. De school is in twee lagen gebouwd en heeft een omvang van 11 groepen, inclusief een lokaal voor kinderopvang. Daarnaast is er een schoolplein gerealiseerd. Verder komt er een keerlus voor het brengen en halen van de kinderen.