• Wijnand Kooijmans

Thuiszorgwinkel mag blijven

NIJKERK ZuiverZorg mag gevestigd blijven in het pand Gildenstraat 1a in Nijkerk. Door het college van burgemeester en wethouders wordt hiervoor een tijdelijke omgevingsvergunning afgegeven.

Wijnand Kooijmans

In de thuiszorgwinkel wordt advies gegeven over medische hulpmiddelen. Ook kunnen deze worden gehuurd, geleend of gekocht. De ondernemer heeft tevens een medisch adviesbureau in hetzelfde pand, evenals een webwinkel. Door het wegvallen van de zorgwinkel in Corlaer is in 2018 overgegaan tot onder meer de verkoop van artikelen. Dat is in strijd met het bestemmingsplan, maar ook het detailhandelsbeleid van de gemeente.

IN STRIJD Bij het besluit een tijdelijke omgevingsvergunning te verlenen, is tevens gekeken naar de naastgelegen bedrijven. Het gaat om een autobedrijf en een onbekend gebruik van een pand. Beide activiteiten zijn in ieder geval in strijd met de geldende bestemming 'Kantoor'.

CENTRUM ZuiverZorg beschikt aan de Gildenstraat over acht parkeerplaatsen. Gezien de doelgroep is de aanwezigheid daarvan gewenst. Ook kan hier proef worden gereden met scootmobielen en rollators. Dat maakt dat vestiging in een centrumwinkelgebied minder gewenst is, ook al omdat veel klanten in zo'n gebied liever niet worden gezien met medische hulpmiddelen. In het centrum kan er bovendien slechts op afstand worden geparkeerd. Vestiging in het centrum heeft dan ook geen toegevoegde waarde voor de ondernemer. De tijdelijke omgevingsvergunning geldt tot 1 december 2014. Op die datum loopt het huurcontract voor het pand aan de Gildenstraat af.