• EO

Televisieprogramma 'Geloof en een Hoop Liefde' portretteert gemeente Nijkerk

NIJKERK Presentatoren Bert van Leeuwen, Henk van Steeg, Hella van der Wijst en Mirjam Bouwman gaan voor 'Geloof en een Hoop Liefde' op zoek naar authentieke dorpsverhalen, karakteristieke stadsgezichten en inspirerende verhalen over geloof, hoop en liefde in Nijkerk. Op donderdag 5 oktober is 'Geloof en een Hoop Liefde' in Nijkerk om 17.50 uur op NPO 2.

Persoonlijk, onbevangen en herkenbaar: in 'Geloof en een Hoop Liefde' staat het geloof van de gewone Nederlander centraal. In het EO-programma gaan presentatoren Bert, Hella, Mirjam en Henk op pad met bekende en onbekende bewoners die hen wegwijs maken in de lokale gewoonten en gebruiken. De persoonlijke ontmoetingen leveren innemende, inspirerende en ontroerende

verhalen op.

,,Nijkerk is een prachtige kleine stad aan het Nijkerkernauw, een randmeer van het IJsselmeer", beschrijft de redactie van het programma. Nijkerk is door de tabaksteelt rijk geworden. De tabak werd door de Nijkerkse haven naar Amsterdam vervoerd. Door de tol die werd geheven groeide de rijkdom van de gemeente Nijkerk. Met dit geld werd de kerk met de witte toren en het carillon gebouwd. Nijkerk zit vol muziek. De in Nijkerk geboren eeneiige tweeling Aard en Peter Lagerwerf verkopen vis vanuit hun kraam, en zingen ondertussen hun klanten toe. En Hella ontmoet Aristakes, de stationspianist van 2016, hij zingt presentatrice Hella de oren van het hoofd. Maar het is niet allemaal vrolijkheid in deze aflevering. Jan Hofman, directeur van de Donnerschool in de Glind, vertelt wat een diepe indruk de moord op Romy uit Hoevelaken op hem heeft gemaakt. Zowel Romy als de verdachte zaten bij hem op school. Jan Hofman vertelt zijn verhaal naar aanleiding van de bekende gebeurtenissen rond het overlijden van Romy Nieuwburg.

Naast Nijkerk, zijn ook de plaatsen Putten, Opperdoes en Utrecht deze week te zien in 'Geloof en een Hoop Liefde'.