• Patrick Siemons Fotografie
  • Patrick Siemons Fotografie

Techniek-leerlingen testen hun zelfgemaakte barbecues

NIJKERK Het Corlaer College in Nijkerk was vorige week toneel van een groots barbecue-festijn. Het feest was de afsluiting en tegelijk de testfase van een gezamenlijk project van leerlingen van de vmbo-afdeling PIE (Produceren, Installeren en Energie) en het regionale bedrijfsleven.

De afgelopen maanden bezochten de leerlingen wekelijks in kleine groepjes zes verschillende bedrijven. Bij elk bedrijf maakten ze een onderdeel voor een barbecue. Zo vervaardigden ze bij Damen-Dredging Equipment het rooster waarop het vlees ligt en gingen ze voor de windvanger en kolenbak naar Kuyer Metaalwerken. Deze onderdelen werden weer met elkaar verbonden door een verstevigingsrand die bij W.V. Trappen in elkaar moest worden gelast. Bij Van Halteren
Metaal werden de handvatten gefabriceerd en deze werden weer voorzien van een van kunststof, warmte isolerend, onderdeel dat bij Makronyl werd gemaakt. Bij Bronswerk maakten de leerlingen drie RVS-spiezen om vlees aan te rijgen.  Bij alle bedrijven kregen de leerlingen tevens een rondleiding zodat ze een beeld kregen van de werkzaamheden van de bedrijven. Vervolgens assembleerden ze de barbecue op school.

De ultieme test was natuurlijk het uitproberen van de barbecues. BBQ-fabrikant Weber ging de uitdaging aan om 45 bbq's binnen no time aan te maken met de door hun gesponsorde kolen en starters. Daarna konden de leerlingen naar hartelust bakken en braden en hun kookkunsten vertonen.

Het Corlaer College vindt het van belang dat leerlingen ook buiten de school leren en zich ontwikkelen. Zo krijgen ze zicht op wat er in het bedrijfsleven speelt. De school zet zich al jaren in om de banden met het bedrijfsleven aan te halen.