• De jongste zoon Nico heeft het bedrijf overgenomen en runt het samen met zijn vrouw Anita

    Gerrit Steen

't Overbos viert 50-jarig bestaan

HOEVELAKEN Het vakantieseizoen begint extra feestelijk voor de gasten, bezoekers en zwemabonnementhouders van recreatiepark 't Overbos. Op zaterdag 13 juli viert het recreatiepark haar 50-jarig bestaan met een open dag. Dat gaat gepaard met leuke, verrassende en originele activiteiten.

Gerrit Steen

De open dag kent een vol programma. s'Ochtends om 10.00 uur worden de parkgasten bij hun stacaravan verrast en vanaf 13.00 uur zijn er diverse attracties op het strand. Om 14.00 uur is er een optreden voor de kinderen en om 15.00 uur is er een muzikale omlijsting op het terras.

PIONIERS Recreatiepark 't Overbos is gevestigd aan de Scheidingsweg 9 in Hoevelaken en ligt verscholen tussen landgoed Hoevelaken en de Laak in Nijkerk. Het park is acht hectare groot en omringt een fraai natuurbad. De pioniers Joop en Eef Schreuder kochten in 1969 een plas, die uitgegraven is voor de snelweg A28, met een stuk bos eromheen. Ze begonnen op de Scheidingsweg een camping, de eerste gasten mochten zelf hun plekje uitzoeken. In de beginjaren kwamen er passanten met hun toercaravan of tent. Het hele gezin werkte mee.

Inmiddels heeft de toercaravan plaats gemaakt voor de stacaravan, maar voor de toercaravan of tent is nog altijd wel plek vrij gehouden. De jongste zoon Nico heeft het bedrijf overgenomen en runt het samen met zijn vrouw Anita: ,,De kinderen springen tijdens de vakantie bij. Kwamen de mensen vroeger uit heel Nederland, nu zijn het meer mensen die dichterbij in de buurt wonen. Mensen willen graag uit hun werk snel op hun bestemming zijn. De vraag voor permanente bewoning is natuurlijk aan de orde van de dag, mensen hebben moeite om een betaalbaar huis te vinden of zitten door verkoop van hun huis en aankoop nieuwe huis zonder woning. Ons motto is recreëren en daar valt geen permanente bewoning onder."

POPULAIR ,,Voor wat betreft de chalets, de mensen kiezen steeds meer voor weinig onderhoud. Daardoor zie je een verschuiving van hout naar kunststof. Het natuurbad is vanaf de begin jaren erg in trek in de regio", vertelt Anita. ,,De kinderen weten het Overbos uit school wel te vinden. Waar vroeger de toegang per kaartje was, werken we nu met een abonnement of vijfbadenkaart voor het hele seizoen. Sinds kort kunnen bezoekers ook met een gezinsdagkaart naar binnen. Groepen maken ook steeds meer gebruik van Overbos. Ze plannen een kamp, eindfeest of een speldag met overnachting."

FOTOBORD Het thema van de jubileumviering is 'Back to the beginning'. Overdag op het strand en 's avonds in de kantine is er een prominent groot bord, 'The Wall of Overbos' waar de mensen op het park foto's of herinneringen op kunnen plakken. Uitbreiding van het park is nog altijd een wens, maar zal voorlopig nog wel in het vat blijven zitten. ,,Eerst gaan we ons klaarmaken voor de uitbreiding van de snelweg A28."