• Gerrit Steen

Surinaams eten bij VU Hoevelaken

HOEVELAKEN Op de Volksuniversiteit van Hoevelaken werd maandagavond de cursus Surinaams koken gegeven. Onder leiding van kookdocente Lygia Matszat, geboren in Suriname, maakten negen kookliefhebbers kennis met een keuken met verrukkelijke verrassingen. Verrassend, omdat de Surinaamse keuken haar roots heeft in onder andere de Afrikaanse, Javaanse, Hindoestaanse, Chinese, Libanese en Nederlandse keuken.

Eén van de deelnemers was Jan Hofman, oud directeur van Accent Nijkerk en tegenwoordig directeur van de JH Donnerschool in De Glind. Hofman. „Ik kreeg de cursus aangeboden van mijn dochter Jessica, die vond dat ik veel te weinig in de keuken te vinden was. En daarin ook gelijk heeft. Het was heel fijn en leerzaam om dit eens te mogen meemaken. De groep werd in drieën gedeeld en ik werd uitgenodigd om een smakelijke tongstreling te maken van creoolse kip en Chinese kool. Een fantasierijke mix waar je vrolijk en tevreden van wordt. Fijn hoor, al dat wassen, snijden en koken en uiteindelijk gezellig samen tafelen."

ITALIAANS Docente Mary E. Attiani laat donderdag de liefhebbers van smakelijk eten tot hun recht komen met de kookworkshop Italiaanse keuken. Op deze avond krijgen de deelnemers een gastronomische introductie van een Italiaanse dame. Opgeven kan nog via www.vuhoevelaken.nl. De kosten bedragen 20,00 euro en voor de ingrediënten 14,00 euro. De workshop begint om 18.30 uur en duurt tot 22.00 uur.