• De Band Sixties Generation bestaat uit Henk Nijhoff, Hein Braat, Bert Boshoven, Steef Meeuwisse en Jacques Smulders.

    Saskia Berdenis van Berlekom

'Summer of Love' in De Slag

HOEVELAKEN Deze zomer is het precies 50 jaar geleden dat de legendarische Hippie Happening 'Summer of Love' in San Francisco plaats vond. Uit vele steden van de USA stroomden jongeren in de zomer van 1967 naar de wijk Haight-Ashbury om samen van gedichten, kunst en muziek te genieten al dan niet onder invloed van LSD of een jointje. Ook het vreedzame protest tegen de oorlog in Vietnam kreeg in die jaren vorm met de slogan 'Make Love Not War'. Op zondagmiddag 6 augustus houdt Sportcafé De Slag vanaf 13.00 uur op het buitenterrein een 'Sixties' muziekfestival om dit 50-jarig jubileum te vieren. Hoofdact is de Amersfoortse band Sixties Generation, alle vijf de leden speelden in de jaren zestig in diverse bands.

Drummer Bert Boshoven speelde in Wageningen en Nijmegen in de band 'Nervous Brakedown', gitarist en zanger Hein Braat maakt al vele jaren deel uit van de band als sologitarist en begenadigd zanger, toetsenist Henk Nijhoff speelde in 'The Moodstars' te Voorthuizen, basgitarist Jacques Smulders groeide op in Woerden en verhuisde in 1961 naar Amersfoort waar hij bassist bij The Elements werd, een band met nationale en internationale bekendheid.

Zanger en gitarist Steef Meeuwisse speelde in diverse Haagse bands en was beroepsmuzikant in Duitsland. Het repertoire van de Sixties Generation bestaat voornamelijk uit covers van de Stones, Beatles, Byrds, Kinks en Hollys, maar als ode aan het hippietijdperk zullen ze zeker 'San Francisco' (Be Sure To Wear Some Flowers In Your Hair) van Scott McKenzie spelen.

Hans Root, uitbater van Sportcafé De Slag laat weten dat het muziekfestival gratis is: ,,Dat was het 50 jaar geleden ook, alleen voor de drankjes en barbecue (vanaf 15 euro per persoon) moet betaald worden. Ik wil graag Hoevelaken en omgeving laten zien dat Sportcafé De Slag springlevend is, wie weet wordt deze happening wel de start om de sluiting van het zwembad te voorkomen met een vreedzame protestactie, dat zou een mooi slot zijn.''

'Sixties' muziekfestival met de Sixties Generation: zondag 6 augustus, vanaf 13.00 uur met gratis entree. De barbecue start om 17.00 uur, opgeven hiervoor is nodig.